Valerian si orasul celor o mie de planete, din 21 iulie la cinema

Valerian si orasul celor o mie de planeteValerian si orasul celor o mie de planete este noul film de aventuri SF al lui Luc Besson, legendarul regizor al unor filme care au facut istorie, precum Leon, Al cincilea element sau Lucy si se bazeaza pe seria de benzi desenate-cult cu acelasi nume, care au inspirat o generatie de artisti, scriitori si cineasti.

In secolul 28, Valerian (Dane DeHaan) si Laureline (Cara Delevingne), formeaza o echipa pentru operatiuni speciale insarcinata cu mentinerea ordinii in teritoriilor locuite de oameni. Cand cei doi sunt trimisi de Ministerul Apararii intr-o misiune in uimitorul oras Alpha, o metropola care e in expansiune continua. Speciile din toate colturile universului si-au dat intalnire pentru a impartasi cu ceilalti cunostintele, informatiile si cultura. In centrul metropolei, insa, si-a facut loc o forta intunecata si misterioasa care ameninta existenta pasnica a Orasului celor o mie de planete, iar Valerian si Laureline trebuie sa porneasca intr-o cursa contracronometru pentru a identifica si anihila amenintarea, si pentru a proteja, astfel, Alpha, dar si viitorul Universului.

Alaturi de DeHaan si Delevingne ii regasim pe Clive Owen (Children of Men, The Knick), Ethan Hawke (The Purge), John Goodman (10 Cloverfield Lane),  Kris Wu (XXX: Intoarcerea lui Xander Cage) si Rutger Hauer (Blade Runner, Batman Begins). Intr-un spectacol uimitor, starul pop Rihanna (Ocean’s Eight) isi face debutul intr-un film SF.

Scrisa si regizata de Besson, povestea lui Valerian si orasul celor o mie de planete se bazeaza pe seria romantica “Valerian si Laureline” de Pierre Christin si Jean-Claude Mezieres, publicata pentru prima data in 1967 de Dargaud.

Evenimentele principale ale filmului Valerian si orasul celor o mie de planete incep in anul 2740.  Clasica si familiara, dar extrem de exotica si interesanta, aceasta aventura epica ii are in centru pe maiorul Valerian (DeHaan), un operativ al guvernului si o stea in ascensiune in armata umana, un razboinic extraordinar,  cu un al saselea simt al tacticii,  cunoscut pentru curajul sau. El e insotit in calatoriile sale prin spatiu de partenera sa, sergent Laureline (Delevingne), a carei inteligenta innascuta este completata de hotarare, de independenta feroce si de impresionanta forta psihica.

Desi este decisa si concentrata in cariera ei, Laureline este mai de moda veche in viata ei personala – vrea sa se indragosteasca, sa se casatoreasca si sa aiba o familie, in afara de a fi un excelent agent spatial, bineinteles. Valerian si Laureline se indreapta catre planeta parasita Kirian, unde au misiunea sa se infiltreze in subteranul aglomerat al Pietei Mari Interdimensionale. La ordinele ministrului Apararii (Hancock), ei au fost indrumati sa recupereze ultimul supravietuitor din echipa, Mul Converter – o creatura minuscula cu puteri miraculoase care i-ar putea ajuta sa salveze o civilizatie pasnica presupusa a fi pierduta in istorie. Cu convertorul ca marfa pretioasa la bordul navei lor spatiale, „The Intruder”, Valerian si Laureline urmeaza calatoria spre Alpha, statia spatiala masiva cunoscuta in intreaga galaxie ca „Orasul celor o mie de planete”. Misiunea lor primordiala este de a asigura siguranta comandantului Arun Filitt (Owen), dar misterul din centrul orasului Alpha devine in curand o urgenta mai ingrijoratoare, asa ca Valerian si Laureline trebuie sa decida daca au incredere in instinctele lor fata de informatiile pe care le-au primit in aceasta misiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *