Ultimul capitol al serialului Into the Badlands, din 25 martie, la AMC

Into the BadlandsCapitolul final al serialului fantasy cu arte martiale Into the Badlands, se va difuza la AMC din 25 martie. Ultimele opt episoade sunt programate pe post in fiecare seara de luni, de la ora 22.

Prima parte a acestui al treilea si ultim sezon a fost difuzata pe post in perioada aprilie-iunie a anului trecut; atunci se dezvaluia o parte din mitologia din spatele serialului. Secretele legendarului oras Azra incepeau sa iasa la lumina datorita unui nou clan condus de Pilgrim (Babou Ceesay) si Cressida (Lorraine Toussaint din Orange is the New Black). In ultimele episoade ale serialului vor iesi la lumina secrete vechi, se vor forma aliante noi, iar saga isi va atinge punctul culminant intr-o batalie epica.

Serialul Into the Badlands, cu Daniel Wu cap de afis, este o voce distincta in peisajul productiilor pentru micul ecran: pe de o parte, impleteste natura viscerala a artelor martiale cu un stil vizual de inspiratie Wong Kar Wai-ana, prin atentia la detalii si cinematografia somptuoasa. In al doilea rand, aduce un tribut muncii lui Akira Kurosawa. Totodata, ne apropie de Japonia medievala, prin modul in care e structura lumea din acest viitor postapocaliptic.

Lui Into the Badlands ii datoram faptul ca a adus autenticul kung-fu in televiziune, alaturi de stilurile Krav Maga si Jiujitsu. Into the Badlands este totodata, una dintre cele mai ample productii realizate pentru TV ale momentului, cu bugete generoase si multa imaginatie investite in costume, recuzita fantezista, locatii spectaculoase si efecte speciale.

Into the Badlands

Ce se intampla in „Badlands”

Povestea din Into the Badlands este plasata intr-un viitor distopic. Civilizatia – asa cum o stim noi – inceteaza sa mai existe. Peste timp, o societate feudala apare: tehnologia este aproape inexistenta; nu sunt componente electronice in Badlands, dar exista lucruri mecanice si electricitate. Structura societatii e apropiata de cea din Japonia medievala, divizata in teritorii. Toata lumea stapaneste artele martiale in aceasta lume, iar unele personaje – precum tanarul M.K. (Aramis Knight) si Pilgrim – au si puteri supranaturale.

La inceputul ultimului capitol din Into the Badlands, Bajie (Nick Frost), personajul care asigura partea de „comic relief” a acestui serial dramatic, il avertizeaza pe Sunny (Daniel Wu) ca nu trebuie sa se increada in Pilgrim. Dar Sunny se lupta cu decizia de a-l ajuta pe Pilgrim sa deschida „Camera Meridian”, deoarece viata fiului sau este in joc.

Into the Badlands

Date de productie

Filmarile sezonului trei au avut loc la cativa kilometri de Dublin (Irlanda), intr-o mica localitate, numita Kilternan. Platoul de filmare a fost ridicat pe ruinele unui complex turistic. Pe generosul teren din jurul complexului au fost construite diverse locatii din film, inclusiv campul de maci si giganticul zid.

Produs de AMC Studios, Into the Badlands a fost creat de Alfred Gough si Miles Millar, producatori executivi, showrunneri si scenaristi. Cei doi au lucrat cu Jackie Chan, Jet Li, Michelle Yeoh si Donnie Yen in numeroase filme.

Into the Badlands

Presa internationala, entuziasta cu privire la al treilea sezon

Sezonul 2 a fost momentul in care serialul a inceput sa isi dezvaluie identitatea ca un spectacol post-apocaliptic de arte martiale, cu un decor de Mad Max. Pe masura ce actiunea accelereaza, acelasi lucru il face si ritmul filmului. Pana la final, Into the Badlands pare sa isi fi gasit propria Identitate. – denofgeek.com

O etalare de scene de lupta, suficient de suprarealiste ca sa ofere un deliciu spectatorului, prin opozitie cu latura sinistra a mortii care rezulta. – Indie Wire

Costumele elaborate, scenografia complexa, luptele cu sabii, artele martiale si wuxia, care – toate la un loc – alcatuiesc ceva neobisnuit pentru un serial american. Insa latura neconventionala este cel mai important atu comercial. – Screenrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *