T2 Trainspotting, dupa 20 de ani. Alege-ti viitorul!

T2Va amintiti trasnaile anti-eroilor scotieni din Trainspotting? Ei bine, povestea care revolutiona cinematografia britanica in anul 1996 revine pe marile ecrane in T2 Trainspotting – probabil cel mai asteptat sequel din ultimii 20 de ani. Reunind celebrele personaje Renton, Spud, Sick Boy si Begbie, filmul ne prezinta ce le-a rezervat viata de cand nu s-au mai vazut. Reiese o saga socanta, ce ne poarta frenetic dinspre trecut spre prezent si inapoi, intr-o confruntare frontala cu realitatea. T2 Trainspotting se lanseaza in Romania pe 24 februarie 2017.

In 1996, filmul independent Trainspotting, realizat cu un buget de numai 2 milioane lire sterline, surprindea lumea intreaga, devenind un adevarat fenomen cultural. Atmosfera sumbra si, totodata, captivanta, umorul negru si personajele atipice – niste anti-eroi detestabili si memorabili, toate transpuneau cinefilii intr-o perspectiva pana atunci nemaivazuta.

Dupa ce Renton a fugit cu toata prada, 16.000 de lire sterline, lasand in urma doar partea lui Spud, amicul dependent de heroina, Begbie si Sick Boy il asteapta pe tradator la colt pentru a se razbuna. Ocazia apare doua decenii mai tarziu, cand bunii prieteni / asociati / dusmani de moarte se regasesc in orasul natal Edinburgh. Viata a trecut ca un tavalug peste ei si timpul nu i-a iertat. Spud se afla pe strazi, Begbie este in inchisoare, iar Sick Boy Simon se tine tot de prostii, dar la scara mai mica. Si totusi, multe au ramas neschimbate. Prietenie, tradare, ura, disperare, exaltare, durere, dor, frica, regret, invidie, furie, lacomie, auto-distrugere si joaca pe muchie de cutit cu moartea – toate naravurile si patimile tineretii le revin mai vii ca oricand. Reintalnirea le prilejuieste o incursiune prin tineretea pierduta si o introspectie dureroasa, dar necesara asupra propriei vieti. Totodata, vedem ce barbati au devenit baietii de odinioara.

Cinic si acid, T2 Trainspotting ne rezerva 117 minute de conflict cu viata, fara menajamente: disperare si speranta, iubire si rautate, victorii si deziluzii, drama si umor negru. O doza zdravana de nebunie pura. Se administreaza la cinema, din 24 februarie 2017.

Distributia ii readuce in prim plan pe aceiasi Ewan McGregor (alias Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon Sick Boy), Robert Carlyle (Begbie) si Ewen Bremner (Spud Boyle). Mai maturi (chipurile), mai ridati, dar la fel de trasniti. Interesant este faptul ca, in viata reala, Ewan McGregor si Jonny Lee Miller sunt prieteni de mult si au fost chiar si parteneri de afaceri.

 In compozitia acestui film, regizorul Danny Boyle a combinat vechi si nou, autenticitate si inovatie. Acelasi Boyle a realizat si primul film Trainspotting, precum si Steve Jobs sau Slumdog Millionaire, acesta din urma aducandu-i un Oscar, un Glob de Aur si un trofeu BAFTA. Scenariul, semnat de John Hodge, se bazeaza pe romanele “Porno” si “Trainspotting” ale lui Irvine Welsh. Filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *