Sieranevada se lanseaza pe Blu-ray, intr-o editie de colectie

SieranevadaSieranevada, lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, va fi lansat pe Blu-ray, intr-o editie de colectie, la Bucuresti, in Gradina Carturesti Verona, pe 15 iunie, de la ora 19, in prezenta regizorului Cristi Puiu.

Tiparita intr-un tiraj limitat de 979 de exemplare, editia de colectie cuprinde filmul in format Blu-ray (cu subtitrari in engleza si franceza), insotit de un interviu realizat de George Serban (cu versiuni in engleza si franceza), precum si de o selectie de 32 de fotografii din seria Sieranevada. Editia a fost realizata cu sprijinul Raiffeisen Bank, Tuca Zbarcea & Asociatii si iadasarecasa.

Fotografiile au fost facute de Cristi Puiu la inceputul anului trecut, in Bucuresti, dupa terminarea filmarilor de la Sieranevada. Ele fac parte dintr-o serie din care a fost selectata si imaginea afisului. Fotografiile, in format 100×70 cm, vor fi expuse la Galeria Baril din Cluj-Napoca, pana in data de 30 iulie 2017, in spatiul galeriei, la Centrul de Interes, strada Fabrica de Chibrituri nr. 9A.

Blu-ray-ul include o secventa inedita de 3 minute, care a fost taiata la montaj. In plus, fiecare exemplar al editiei va fi unicat. Pachetul contine cate un set de replici din Sieranevada, scrise de mana chiar de regizorul si scenaristul Cristi Puiu.

Sieranevada este considerat atat de critici, cat si de spectatori, drept cel mai bun film al anului 2016. Pelicula a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Cannes, a fost selectata in peste 100 de festivaluri internationale si a castigat peste 25 de premii importante.

Anul acesta a fost propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Din 15 iunie, fanii Sieranevada pot cumpara aceasta editie de colectie din retelele librariilor Carturesti, Humanitas si Librarium din toata tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *