Review: Northmen – A Viking Saga

Northmen: A Viking Saga nu este o capodopera, dar nici o dezamagire. Nu are o distributie deosebita, dar actorii se descurca bine. Vikingii au cam lipsit din filme in ultima vreme, asa ca pe langa serialul Vikings, Northmen este o aditite placuta.

10387194_625876330855307_2587830183978493630_oPovestea e destul de simpla, plina de clisee, dar destul de entertaining incat sa iti atraga atentia. O banda de vikingi naufragiaza in Scotia si o rapeste pe printesa Inghean (Charlie Murphy), fiica regelui pentru a cere o recompensa. Nordicii condusi de Asbj√∂rn (Tom Hopper) devin insa cei vanati, atunci cand regele isi trimite cei mai temuti mercenari, “Lupii”, la vanatoare. Actorii, asa cum spuneam, nu sunt foarte cunoscuti, dar sunt destul de convingatori in rolurile lor. Tom Hopper are experienta unei atmosfere medievale din serialul Merlin, iar Charlie Murphy a jucat si intr-un film de Oscar, Philomena, asa ca personajele principale sunt bine reprezentate. Ryan Kwanten joaca rolul unui calugar misterios care ii ajuta pe viking si reuseste asta, mai ales ca are si el experienta din serialul True Blood. Cei doi lideri ai mercenarilor sunt si ei niste personaje foarte interesante: brutali, salbatici, razbunatori si capabili sa faca orice pentru a duce la capat misiunea. Efectele speciale nu sunt deosebite, dar nu abunda in acest film, lasand loc efectelor practice. Muzica este potrivita pentru timpul si atmosfera din film, cu melodii antrenante in scenele de lupta si melodii epice pe fundalul calatoriei eroilor. Cinematografia este de laudat. Cadrele largi, cu munti, paduri, mlastini, ruine, sunt luate parca din Lord of the Rings sau Hobbit si asta ridica filmul destul de mult.

Northmen: A Viking Saga e genul de film care iti aduce aminte de vechile filme fantasy, urmand formula clasica a jocurilor RPG-urilor. Avem un tanar lider, un arcas, un luptator cu toporul, unul ce prefera cutitele, un calugar razboinic si o printesa, care ascunde si alte talente, mistice, sub aspectul fragil si frumos. Un film care primeste din partea mea 7, bun pentru un low-budget.

One Comment on “Review: Northmen – A Viking Saga

  1. Multumesc frumos pentru recenzie, personal l-am vazut la cinema si mi-a placut mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *