Review: How to Train Your Dragon

     Cum weekendul acesta are loc premiera How to Train Your Dragon 2, m-am gandit sa va vorbesc putin despre prima parte a acestei povesti. Despre animatia de anul asta o sa scriu zilele urmatoare, pentru ca nu am apucat inca sa vad filmul, dar pot sa va spun sigur ca nu strica deloc sa vedeti How to Train Your Dragon inainte.

     Actiunea se petrece in Nord, unde vikingii se lupta cu dragonii in fiecare zi, intr-un razboi aproape fara sens. Hiccup (Jay Baruchel) este fiul liderului vikingilor, Stoick (Gerard Butler), insa este total diferit de ceilalti. Nu are spirit de razboinic, nu e fortos si nici fioros, asa cum ar dori tatal sau sa fie. Intr-unul din atacurile dragonilor asupra satului lor, Hiccup reuseste sa doboare cel mai temut dragon dintre toti, un Night Fury si de aici incepe intreaga aventura. Scenariul este foarte bine scris si nici o scena nu e in plus, toata actiunea curgand natural. Animatia este de cea mai inalta calitate, cel putin pentru anul 2010, iar daca aveti ocazia sa il vedeti in 3D, nu ezitati, merita. Muzica este extraordinara, influentele nordice se resimt in toate partiturile, iar John Powell se foloseste de tot talentul sau pentru a crea o compozitie perfecta pentru acest film. Din ce am ascultat, melodiile din al doilea film continua si cresc pe bazele coloanei sonore din primul film. Actorii care dau viata personajelor, prin vocile lor, sunt foarte potriviti, de la vocea balbaita si nesigura a lui Baruchel si pana la vocea puternica si cu accente scotiene a lui Butler, iar in a doua parte acestia isi vor relua rolurile, evolutia personajelor vazandu-se bineinteles si in vocile lor (uitati-va numai la un trailer).

     Chiar daca in 2010, How to Train Your Dragon nu a reusit sa castige oscarul, tot a fost animatia mea preferata din acel an si ii dau fara teama un 10 perfect. A doua parte nu are competitie prea puternica in 2014, deci va reusi cel mai probabil sa ia premiul, mai ales ca, din toate cronicile citite de mine pana acum, se pare ca e si mai bun ca prima parte. Un film care ne vorbeste despre prietenie, despre loialitate si mai ales despre faptul ca putem convietui indiferent cat de diferiti am parea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *