Review: Annabelle

     Weekendul acesta a intrat in cinematografe filmul horror Annabelle, prequel si spin-off pentru The Conjuring. Ambele sunt filme cu buget mic, iar cel din urma a fost un mare succes atat la box office, cat si in privinita criticilor. In schimb, Annabelle reuseste doar la box office, caci majoritatea criticilor sunt negative. Nici din partea mea nu o sa primeasca un review plin de laude, dar sa vedem totusi care sunt partile pozitive si negative ale acestui film.

     Legatura dintre cele doua filme este papusa Annabelle, iar in acest film aflam povestea din spatele ei. John si Mia Form asteapta nasterea primului lor copil, iar John ii ofera sotiei sale o papusa, care completa colectia ei. Intr-o noapte, Mia este martora unei crime in casa vecinilor si la scurt timp e atacata de o femeie care tinea papusa ei in maini si de un barbat. John cheama politia si barbatul este impuscat, insa femeia deseneaza un simbol satanic, apoi se sinucide, o picatura din sangele ei curgand pe fata papusii. Ulterior, sotii Form afla ca cei doi criminali faceau parte dintr-un cult satanic si dupa ce Mia naste, cei doi se muta, incercand sa scape de groaza care inconjura casa lor de dinainte. Evenimente ciudate incep sa aibe loc insa in noua lor locuinta si toate par sa aiba legatura cu papusa Annabelle. Actorii nu sunt prea cunoscuti si nu impresioneaza cu nimic. Singurul care mi-a atras totusi atentia este Tony Amendola, pe care il stiu de mult timp, din serialul Stargate SG-1. La capitolul scenariu, filmul este insa dezamagitor. Plin de clisee, fara un suspans bine creat, de multe ori pare mai degraba o comedie neagra, decat un film horror, care poate fi considerat totusi ca un plus, pentru cei care nu vor un film care sa ii sperie atat de rau.  Efectele speciale sunt bune, mai ales ca vorbim de un buget extrem de mic, mai mic chiar decat cel de la The Conjuring, de doar 6 milioane de dolari (in timp ce al doilea a avut 20 de milioane). Muzica este adecvata pentru un film horror, dar cum suspansul nu e sustinut numai de muzica, ci si de scene, acest fapt nu ajuta filmul prea mult.

     In final o sa dau filmului un 6.5. Daca vreti un film horror bun, incercati mai degraba The Conjuring, dar cum acesta nu mai este in cinematografe si daca va multumiti doar cu o poveste despre demoni si efecte paranormale, fara prea multe sperieturi, probabil ca Annabelle o sa fie de ajuns.

     Filmul este distribuit de Freeman Entertainment si din acest weekend va asteapta in cinematografe. Multumiri distribuitorului pentru invitatie si Cinema City Sun Plaza pentru gazduire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *