Review: Ultimul Vanator de Vrajitoare

Ultimul Vanator de VrajitoareUltimul Vanator de Vrajitoare, un film in care toti actorii si-au luat banii si au plecat acasa. De la Vin Diesel, la Michael Caine, toti si-au pus numele pe afis si si-au vazut de treburile lor. Cumva, asta este si problema acestui film. Ultimul Vanator de Vrajitoare ar fi fost mai mult decat bun cu niste actori necunoscuti si pus la categoria low-budget, dar cineva a vrut sa puna nume mari si sa incerce sa faca bani. Succes, altceva nu am ce spune.

In lumea filmului, vrajitoarele traiesc inca printre noi. Vanatorii de vrajitoare s-au luptat cu acesti inamici timp de secole, printre ei si Kaulder (Vin Diesel), un razboinic care, cu mult timp inainte a ucis-o pe Regina Vrajitoare. Inainte sa moara, regina l-a blestemat pe Kaulder cu nemurirea. In zilele noastre, Kaulder este singurul vanator de vrajitoare in viata, ajutat de parintele Dolan, un titlu ramas tot de pe vremea primelor lupte. Cand al 36-lea Dolan (Michael Caine) este ucis in mod ciudat, Kaulder incepe sa suspecteze ca o forta veche si malefica se afla in spatele crimei. Ajutat de noul Dolan (Elijah Wood) si de Chloe (Rose Leslie), o tanara vrajitoare, vanatorul de vrajitoare porneste in cel mai periculos razboi impotriva Raului. Cu un scenariu plin de clisee si extrem de previzibil, Ultimul Vanator de Vrajitoare nu ofera prea mult, in afara unor scene de lupta cu Diesel manuind o sabie in flacari si cateva glume bunicele, ce apartin lui Caine.

Ultimul Vanator de Vrajitoare

La capitolul actori, filmul are numai nume bune, insa, din pacate, sunt acolo doar pentru a atrage publicul. Toti sunt actori ce au dovedit, mai mult sau mai putin, ca pot juca foarte bine. Vin Diesel tine in viata franciza Fast and Furious de ani de zile, iar acum face parte din familia Marvel. Elijah Wood a jucat rolul principal intr-una din cele mai bune trilogii din istoria cinematografiei, Lord of the Rings si a facut impresie destul de buna in recent incheiatul serial Wilfred. De Rose Leslie nu trebuie sa spun prea multe – Ygritte in Game of Thrones (“You know nothing, Jon Snow”). Michael Caine este deja intrat in legenda si apare, ca si alti actori mari, in mai toate filmele, deci il iertam. Ceilalti par a fi facut acest film numai si numai pentru bani, pentru ca nu s-au sinchisit nici macar sa aiba un zambet autentic, dapai sa exprime emotii mai puternice. Nici replicile nu ii ajuta prea mult si nici ei nu incearca sa le faca memorabile in vreun fel.

Ultimul Vanator de VrajitoareA mai ramas ceva de criticat la acest film? Ultimul Vanator de Vrajitoare are o coloana sonora clasica pentru filmele de actiune fantasy, Steve Jablonsky uitand parca de ce a facut in Ender’s Game si continuand sa aplice metoda Transformers: boom, boom si facem bani. Efectele speciale sunt decente, dar nu impresioneaza in mod deosebit.

Ultimul Vanator de Vrajitoare reuseste sa dezamageasca din plin, picand “testul” si primeste un 4.5. Este genul de film pe care il vedeam la ProTv, in perioada cand nu aveam cinematografe si internet si ne uitam la toate filmele de la tv. Repet, Ultimul Vanator de Vrajitoare ar fi facut un low-budget de succes, daca se renunta la actorii cu renume si la incercarea de a-l pune pe marele ecran.

One Comment on “Review: Ultimul Vanator de Vrajitoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *