Review: Tinta: Presedintele

Tinta presedinteleUn nou film in care presedintele SUA este amenintat cu moartea, soseste in cinematografe. Numai ca, Big Game/Tinta: Presedintele nu este deloc ca alte filme de acest gen. Cu actori cunoscuti, clisee utilizate inteligent si un stil de parodie, care nu parodiaza, Tinta: Presedintele devine un deliciu intr-o categorie de filme suprasaturata.

Cum spuneam, povestea e plina de clisee. Presedintele SUA (Samuel L. Jackson), in drumul sau spre un summit din nordul Europei, este atacat si aterizeaza in mijlocul salbaticiei Finlandei. Norocul face ca Oskari (Onni Tommila), un tanar de 13 ani, sa se afle si el in munti, pentru a indeplini ritalul local de maturizare. Cei doi trebuie sa supravietuiasca nu numai amenintarilor naturii, dar si a teroristilor condusi de fostul agent din Serviciul Secret, Morris (Ray Stevenson), care il vaneaza pe presedinte. In tot acest timp, Vicepresedintele (Victor Garber), impreuna cu generalii cei mai de incredere si un veteran CIA (Jim Broadbent), incearca sa il gaseasca si sa il salveze pe presedinte.

Tinta presedintele

Chiar daca este un film mic, filmat si produs in Finlanda (la bugetul sau de 8,5 milioane de euro fiind cel mai scump film produs vreodata in Finlanda), Tinta: Presedintele este foarte bine realizat, plin de scene de actiune dar si de momente comice, bazate pe talentul actorilor, pe clisee si pe elementul imprevizibil din acest film, Oskari. Samuel L. Jackson apare intr-un rol in care nu suntem obisnuiti sa il vedem, un presedinte slab, un om fricos (nici eroul din filme precum Star Wars sau filmele Marvel, nici villainul din Kingsman). Ray Stevenson este la fel de periculos si dur cum era si in serialul Rome si isi joaca rolul asa cum trebuie si aici. Chiar daca rolul sau nu este important, este o placere sa il vezi pe Victor Garber, actor ce a jucat in foarte multe seriale (actualmente Firestorm in Flash), intr-un film. Un alt actor bun din acest film este Jim Broadbent, pe care stim ca mosuletul simpatic din Cloud Atlas, aici un agent CIA veteran, cu planuri nebanuite. Surpriza vine din partea tanarului Onni Tommila, care il joaca pe Oskari, tanarul ce incearca sa isi faca tatal mandru si sa dovedeasca tuturor barbatilor din comunitatea sa ca este demn de a intra in randul vanatorilor.

tinta presedinteleMuzica nu este impresionanta, dar este potrivita pentru film, o muzica a filmelor de actiune din anii ’80-’90. Vizual insa, peisajele iti taie respiratia. Muntii si padurile Finlandei iti creeaza o stare de teama, atat pentru personaje, cat si pentru tine, ca privitor, prin grandoarea lor.

Big Game/Tinta: Presedintele primeste din partea mea nota 8,5 si recomandarea de a-l vedea. Este distractiv, ofera si adrenalina si cum spuneam mai sus, este o parodie care nu parodiaza. Filmul intra in cinematografe din 27 martie, distribuit de Ro Image.

0 Comments on “Review: Tinta: Presedintele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *