Review: The Newsroom

Newsroom este un serial original HBO, care stim foarte bine ca dezamageste rar cand vine vorba de creatii proprii. Ca si Game of Thrones, John Adams sau The Sopranos, The Newsroom este o poveste cat se poate de interesanta, cu actori foarte buni, efecte, muzica si decoruri pe masura, dar si o scanteie de originalitate care il diferentiaza de alte productii.

NewsroomIntr-o lume in care informatia este moneda cea mai de pret, in care a fi la curent cu ce se intampla in jurul nostru e mai important si decat a manca, stirile sunt un factor fundamental, decisiv. De multe ori suntem influentati de canalele de stiri sa credem una sau alta, de multe ori depindem stirile de seara pentru a afla ce s-a intamplat in acea zi si de multe ori luam decizii in baza a ceea ce aflam de la stiri. Asa ca serialul HBO ce se concentreaza pe redactia unui post de stiri fictional din America, este o ocazie sa aflam si noi cam ce se intampla in spatele camerei, cum interactioneaza oamenii de acolo si pana la urma, cum se contureaza produsul final pe care il vedem la televizor.

ACN este un post de stiri ce rivalizeaza cu toate celelalte canale in a prezenta stirile, stirile care atrag publicul, stirile care cresc rating-ul. Dar ce se intampla atunci cand prezentatorul stirilor de seara, cea mai importanta emisiune, Will McAvoy (Jeff Daniels), la indemnul noului producator executiv, MacKenzie McHale (Emily Mortimer) si alaturi de intreaga echipa de redactie incep sa arate oamenilor stirile care conteaza, nealterate si cat mai apropiate de adevar posibil? Pentru ca, bineinteles, majoritatea stirilor au influente ale unor parti politice sau corporatiste si nu permit aparitia unor imagini ce le-ar putea pune intr-o postura proasta. Serialul incearca sa ne ofere raspunsul la aceste probleme, sa ne arate ce se intampla, fara teama repercusiunilor din partea proprii conduceri sau din partea fortelor externe.

Totul e destul de idealizat, dar te face sa te intrebi daca nu cumva e posibil ca si noi sa avem candva astfel de stiri, altele decat babe violate si tarani care se bat. Stiri care sa informeze electoratul, ca sa o parafrazez pe Mackenzie, care sa ne arate toate partile lumii din jurul nostru, atat politice, cat si economice sau sociale. Pentru ca tocmai despre asta este vorba in serial, despre sacrificul rating-ului si a stirilor de entertainment pentru a putea oferi telespectatorilor informatiile care conteaza.

Serialul ofera si umor si drama in acelasi timp, astfel ca poti invata multe despre viata din spatele camerelor, cea din redactie si te poti relaxa in acelasi timp. Newsroom primeste un 10 din partea mea si il recomand tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *