Review: Superfurios si Superiute

Superfurios si superiuteSuperfurios şi Superiute este o parodie pentru filmele din franciza Fast & Furious si este al optulea film-parodie realizat in colaborare de regizorii Jason Friedberg si Aaron Seltzer, creatorii multor parodii din ultimii ani, cum ar fi: Meet the Spartans sau The Starving Games.

Lucas White, politist sub acoperire, se infiltreaza printre pilotii de curse ilegale din echipa lui Vin Serentos. Sunt furiosi si sunt iuti, iar planul lor este sa il insele si jefuiasca pe mafiotul Juan Carlos de la Sol care isi ascunde banii intr-un restaurant Taco Bell din oras. Scandaloasa schema gandita de ei este pe cat de indrazneata pe atat ridicola! Astfel ii vom urmari remorcand un intreg restaurant si plimbandu-l prin oras la viteze uluitoare, cu masini spectaculoase. Insa Vin Serento are dreptate cand spune: „Nu conteaza masina sofata, ci conteaza soferul masinii sofate care se ocupa de sofat”. Povestea preia idei din toate filmele Fast & Furious, dar le pune intr-un cadru specific primului film din renumita franciza, pe strazile orasului, in garajul lui Vin, fara misiuni internationale si parasutari cu masina, din avion. Scenariul nu este deosebit, dar face multe referinte, unele chiar directe, la franciza pe care o parodiaza Superfurios si Superiute. Se fac referiri la cursele underground din primele filme, dar si la misiunile extraordinare din filmele mai noi.

Superfurios si SuperiuteCand vine vorba de personaje, toate fac referinta la actorii din franciza, prin numele lor: Vin, Michelle, Jordana, detectivul Rock Johnson etc. sau prin stereotipuri: Cool Asian Guy, Rapper Cameo (se refera la Ludacris) si Model Turned Actress (referinta la Gal Gadot). La capitolul joc actoricesc nu e nimic de spus, toti fiind actori necunoscuti si fara vreo perfomanta extraordinara; intr-un filmulet de dupa generic, doi dintre actori chiar fac misto de jocul actoricesc din acest film, spunand ca trebuie sa fie amuzant, nu de Oscar. Efectele sunt destul de bune, mai ales ca vorbim de o parodie, iar muzica este in ton cu spiritul Fast & Furious, dar mult mai amuzanta.

Superfurios si Superiute nu este una din cele mai bune parodii, cu siguranta nu la nivelul Scary Movie (scris de cei doi regizori),dar este destul de amuzanta, mai ales pentru fanii francizei parodiate. Din partea mea primeste un 6. Filmul va asteapta in cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *