Review: Sf Vincent

Sf Vincent Daca va era dor de Bill Murray, fiti linistiti, tocmai a intrat in cinematografe cel mai nou film al sau, Sf Vincent. Desi trailerul il prezinta ca o comedie, va asigur ca filmul e mult mai complex. Veti rade din plin, dar veti empatiza si cu personajele, cu dramele lor, cu problemele lor.

Maggie (Melissa McCarthy) este o mama singura care se muta intr-o noua casa in Brooklyn cu fiul ei in varsta de 12 ani, Oliver (Jaeden Lieberher). Fiind obligata sa lucreze peste program, ea nu are de ales decat sa-l lase pe Oliver in grija vecinului lor, Vincent (Bill Murray), un pensionar badaran, cu o inclinatie spre alcool si jocuri de noroc. Astfel, se naste o prietenie ciudata, in aceasta pereche improbabila. Impreuna cu o dansatoare erotica gravida numita Daka (Naomi Watts), Vincent il ia pe Oliver cu el peste tot unde se opreste de-a lungul unei zile – pista pentru curse, clubul de striptease, barul local. Vincent il ajuta pe Oliver sa creasca, in vreme ce Oliver incepe sa vada in Vincent ceva ce nimeni altcineva nu poate vedea: un om neinteles cu o inima buna.

Sf VincentTed Melfi isi face debutul ca regizor si scenarist pentru Sf Vincent si face o treaba deosebita. Dialogurile dintre personaje sunt foarte inteligente, amuzante, sarcastice, dar si profunde, atunci cand povestea devine mai dramatica. Bill Murray joaca exceptional rolul lui Vincent si in ciuda varstei, are un spirit foarte tanar si nu pot vedea un alt actor in acest rol. Vincent este un om nonconformist, cu atitudine de smecher, caruia nu ii prea pasa de cei din jur, dar care a invatat multe din viata si ascunde un suflet bun, in spatele aparentelor. Jaeden il joaca pe Oliver, baietelul care il face pe Vincent sa isi arate toate acele calitati ascunse, invatand de la batranul morocanos si in acelasi timp, determinandu-l pe acesta sa accepte ca ii pasa totusi de cei din jur. O surpriza placuta este Melissa McCarthy, care joaca aici un rol dramatic, Maggie fiind o mama singura, o sotie inselata si dezamagita de sotul ei, care trebuie sa lupte acum pentru ea si fiul ei.  Dintre ceilalti actori, se remarca Naomi Watts, schimbata foarte mult in acest film si Terrence Howard, in rolul unui mic mafiot caruia Vincent ii datoreaza bani.

Un alt element deosebit al acestui film este muzica. Coloana sonora originala este compusa de Theodore Shapiro, dar alaturi de aceasta vine o selectie de cantece, care completeaza si imbunataesc fiecare scena pe care o insotesc.

Sf Vincent este unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut anul acesta. Eu ii dau nota 9.5 si va recomand sa il vedeti cat mai repede, inainte sa fiti distrasi de filmele mai mari. Filmul este distribuit de Forum Film si a intrat in cinematografe din 5 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *