Review: Misiune Imposibila Natiunea Secreta

Misiune ImposibilaMisiune Imposibila Natiunea Secreta incheie sezonul cinematografic de vara in mare stil. Da, mai e si luna august, dar marile blockbustere nu apar in perioada cand lumea pleaca in concedii. Al 5-lea film din seria de succes ii readuce pe marile ecrane pe Ethan Hunt si echipa IMF intr-o noua aventura si reuseste sa se remarce ca unul din cele mai entertaining si bune filme de actiune din 2015.

Odata cu dezmembrarea unitatii IMF si cu Ethan (Tom Cruise) ramas fara sprijin oficial, echipa se confrunta acum cu o retea de agenti extrem de bine pregatiti numita Sindicatul. Sindicatul, in frunte cu Lane (Sean Harris), este decis sa creeze o noua ordine mondiala printr-o serie de atacuri teroriste din ce in ce mai agresive. Ethan isi aduna echipa si isi uneste fortele cu Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), agent britanic renegat, posibil membru al Natiunii Secrete. Scenariul este foarte bine scris (bravo Christopher McQuarrie). Totul curge natural, nu e nimic ilogic sau fortat, in ceea ce priveste povestea si fiecare moment este epic si important. Una din cele mai reusite scene din acest film este in prima parte a filmului si include un Ethan Hunt vanat de CIA, ajutat de Benji (Simon Pegg), un cancelar al Austriei, trei asasini periculosi, printre care si Ilsa si Opera din Viena. Toata actiunea are pe fundal Turandot, cu tot cu Nessun Dorma. Rezultatul este deosebit si comparabil chiar si cu filmele James Bond, dar o sa revin asupra acestui aspect spre final.

Misiune Imposibila

Actorii sunt toti demni de lauda. Tom Cruise ne demonstreaza ca isi merita titlul de “action-star”, Simon Pegg isi gaseste si el locul in franciza si aduce un umor aparte, in timp ce Rebecca Ferguson ne readuce aminte de conceptul de “femeia fatala”. Ving Rhames, singurul, in afara de Tom, care a aparut in toate filmele, se intoarce in rolul lui Luther, desi un rol micut, iar lui Jeremy Renner ii sta mult mai bine aici decat in franciza Bourne. Alec Baldwin are parte de un glorified cameo in acest film, dar probabil, in continuarea francizei, va avea un rol mai important. Villain-ul din Misiune Imposibila Natiunea Secreta merita si el laude. Este cliseic, seamana cu cel din Skyfall, dar Sean Harris (The Borgias), face o treaba excelenta in rolul lui Solomon Lane, liderul Sindicatului.

Misiune ImposibilaVorbeam mai sus de actiunea din film, care merita laudata. Spre deosebire de alte filme din serie, Misiune Imposibila Natiunea Secreta readuce in prim plan elementul de spionaj. Da, avem si scene epice, urmariri cu masini si motociclete, cascadorii “impsobile”, dar se insista mai mult pe tot ceea ce inseamna spionaj, ceea ce apropie filmul de stilul James Bond. Nu este classy precum acea serie, isi pastreaza stilul propriu, dar fazele de plan, pregatirile agentilor inainte de o misiune si chiar si executarea in sine a misiunilor, sunt mai linistite, mai “undercover”, asa cum ar trebui sa o faca un agent secret. Iar din perspectiva aceasta, regizorul si scenaristul filmului, Christopher McQuarrie, trebuie laudat. El a mai lucrat cu Tom Cruise la Jack Reacher si Valkyrie si asta se vede ,pentru ca stie cum sa isi foloseasca actorul central si stie cum sa ii echilibreze rolul pe langa toti ceilalti actori din distributie.

Muzica este compusa de Joe Kraemer, care face o treaba minunanta, incorporand tema principala a serialului/filmelor si adaugand “Nessun Dorma” in cateva piese mai dramatice. Efectele sunt si ele de inalta calitate si nu distrag atentia, fiind imbinate foarte bine cu partile reale si cascadoriile. 

Misiune Imposibila Natiunea Secreta primeste 8.5 din partea mea si va recomand sa il vedeti cat mai repede. Are tot ce isi poate dori un fan al filmelor de actiune, cu spioni, dar si un fan al seriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *