Review: Jessabelle

jessabelleUltimul film horror al anului 2014 a sosit in cinematografe. Jessabelle vine de la producatorii filmelor Insidious si Purge: Anarchy, unul horror, altul thriller violet, asa ca noul film are potentialul de a fi ceva bun. Insa de la potential si pana la rezultat e o cale destul de lunga si filmul se loveste de cateva piedici, ce ar fi putut fi usor rezolvate.

Dupa un accident in care iubitul ei moare si ea ajunge in scaunul cu rotile, Jessabelle (Sarah Snook) se intoarce in orasul natal din Louisiana, pentru a se recupera alaturi de tatal ei. Ea gaseste niste casete vechi ale mamei si in ele descopera ca inainte de a o naste, mama sa a citit cartile de tarot si i-a prevestit o moarte oribila. La scurt timp dupa vizionarea filmului, Jessie incepe sa fie bantuita de un spirit demonic si singurul care o crede si o ajuta este vechiul ei iubit din liceu, Preston (Mark Webber). In cercetarile lor, cei doi descopera ca nu e doar un simplu caz de bantuire si undeva este implicata si magia voodoo. Actorii sunt doar una din problemele lui Jessabelle. Niciunul din ei nu este experimentat si asta se vede pe tot parcursul filmului. Pe langa asta, nici scenele horror nu sunt prea reusite si sunt chiar putine. Sunt multe momente creepy, daca pot spune asa, dar nimeni nu risca un atac de cord la acest film. Scenariul este slabut, replicile personajelor nu sunt memorabile si nici macar vocea demonului nu te sperie atat de mult, tipatul continuu al acestuia devenind chiar enervant la un moment dat. Jessabelle nu este insa in totalitate un film slab, fiind salvat de muzica, care incearca sa mentina o atmosfera si care te duce cu gandul la ritualurile voodoo, de unele peisaje specifice Louisinaei, cum este bayou, din nou un loc perfect pentru voodoo si nu in ultimul rand de twisturile neasteptate din poveste.

Jessabelle

Jessabelle este un horror slab, dar este singurul din aceasta perioada, asa ca pentru pasionati e cu siguranta de vazut. Eu ii ofer nota 6-7, dar nu sunt un mare fan al filmelor horror, asa ca nu pot spune cum ar reactiona unul care cunoaste mai bine acest gen. Personal, cred ca daca ar fi mizat mai mult pe partea cu magia si ritualurile voodoo, ar fi iesit nu un horror, ci un thriller bunicel, daca ne uitam la serialul True Detective, care urmeaza o cale asemanatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *