Review: How to Train Your Dragon 2

How to train your dragonAm reusit sa vad How to Train Your Dragon 2, un film superb si un sequel facut cum trebuie. Aveam asteptari mari de la acest film si nu m-a dezamagit. Primul film, aparut in 2010, a fost o capodopera a filmelor animate, dupa parerea mea, iar sequelul a reusit sa se ridice la inaltimea primului si sa il depaseasca in anumite privinte.

O miscare foarte inteligenta din partea celor de la Dreamworks a fost sa inainteze povestea cu 5 ani, astfel ca personajele au crescut, s-au maturizat, dar si-au pastrat farmecul, iar schimbarile incepute in primul film sunt mai mult decat vizibile. In acest film vedem cu insula Berk a devenit un loc unde oamenii si dragonii convietuiesc, reusind sa treaca peste neintelegerile din trecut si sa inteleaga ca impreuna pot face mult mai multe. Filmul incepe cu niste scene deosebite, dinamice si care amintesc de jocul de quidditch din filmele Harry Potter, apoi trecem la a-i vedea pe Hiccup si Toothless facand ceea ce stiu mai bine, zburand printre nori, in niste cadre extrem de bine realizate vizual si pe melodia lui Jonsi, “Where no one goes”. In plimbarile lor, cei doi descopera ca undeva departe, un viking insetat de sange, Drago, strange o armata de dragoni pentru a cuceri lumea si pornesc in cautarea lui pentru a-l convinge ca acestea cale nu e buna. Insa pe drum, Hiccup descopera o alta persoana care iubeste dragonii ca si el si care se dovedeste a fi chiar mama sa. De aici incepe cu adevarat povestea.

How to Train Your Dragon 2Asa cum spuneam, personajele s-au maturizat, lucru care se vede cel mai bine in fizicul si hainele lor. Hiccup (Jay Baruchel) este imbracat intr-o armura care reflecta spiritul sau de calaret de dragoni si explorator, dar care ii permite sa zboare, pentru ca asa cum bine stim, el e si inventator. Prietenii sai sunt si ei la fel de schimbati, desi rolul lor nu mai e atat de mare precum in primul film, asa ca evolutia lor nu este atat de vizibila. O chestie care m-a surprins a fost ca nu s-a insistat pe relatia dintre Hiccup si Astrid (America Ferrera), ceea ce ma face sa cred ca in ultima parte a trilogiei, aceasta va juca un rol vital. Filmul apartine de fapt lui Toothless, Hiccup si parintilor sai. Stoick (Gerard Butler) are parte de niste momente emotionante, in care vedem si latura sa sensibila, pe langa latura de luptator pe care am vazut-o mult in primul film. Valka (Cate Blanchett), mama lui Hiccup, este o femeie puternica, blanda si care iubeste dragonii la fel de mult ca fiul ei, iar asta se simte mai ales in vocea ei, atat de bine oferita de Blanchett. Drago nu este un villain prea complex si urmeaza cliseele bine cunoscute din filme: dragonii i-au ucis familia cand era copil, s-a decis sa ii omoare pe toti si asta o poate face cel mai bine folosind alti dragoni, scopul final ajungand sa fie cucerirea si inrobirea oamenilor si dragonilor. Ce mi s-a parut interesant e ca nu seamana atat de mult cu ceilalti vikingi: are pielea mai inchisa la culoare, accent african si are dreaduri. Oricum, este exact opusul a ceea ce reprezinta Hiccup si Valka. Desi aici nu era nevoie de un villain complicat, pentru ca povestea se axeaza de data asta pe ceea ce inseamna familie si sacrificiu, sper ca ultimul film al trilogiei sa ne ofere ceva mai neasteptat.

Toothless-and-Hiccup-in-How-to-Train-Your-Dragon-2

Din punct de vedere vizual, How to Train Your Dragon 2 este o opera de arta. Cinematografia este superba si asta se poate vedea mai ales in scenele de zbor, cand Hiccup si Toothless zboara printre nori si deasupra apei. Pesiajele sunt realizate foarte frumos si simti intradevar ca esti intr-o alta lume. Muzica este cel putin la fel de buna ca in primul film si acompaniaza perfect toate momentele cheie ale filmului, trecand de la melodii antrenante si dinamice, la melodii triste sau emotionante, cu una din ele special creata de Jonsi.

How to Train Your Dragon 2 este un spectacol vizual nemaipomenit, grandios din toate punctele de vedere, care merita vazut. O sa ii dau aceeasi nota ca si primului film, adica 10. Si sunt sigur ca anul acesta va castiga Oscarul, mai ales ca nu prea are competitie care sa se ridice la inaltimea la care poate zbura Toothless. Va recomand sa il vedeti neaparat, o sa fiti impresionati.

3 Comments on “Review: How to Train Your Dragon 2

  1. Pingback: How to Train Your Dragon 2 VS. Bige Hero 6 – filme care merită vazute

  2. Pingback: Animated Oscar: Big Hero 6 Vs. How to Train Your Dragon 2 | Movie Zone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *