Review: Dl Peabody si Sherman

Dl Peabody si ShermanDl Peabody si Sherman este transpunerea pe marele ecran a unui serial de animatie mai vechi. Desi premisa poate parea copilareasca, povestea este destul de amuzanta si antrenanta incat sa nu te plictiseasca. Nu este cel mai bun film al celor de la Dreamworks, dar cu siguranta nu e cel mai slab. Totusi, spre deosebire de Kung Fu Panda sau How to Train Your Dragon, prinde mult mai bine la copii decat la adulti, mai ales ca e vorba despre legatura tata-fiu (bine, un caine si fiul sa adoptat, dar suntem in lumea desenelor deci e ceva acceptat).

Filmul vorbeste despre Mr. Peabody (Ty Burrell), cea mai desteapta fiinta din lume ce se intampla sa fie un caine. Cand fiul sau, Sherman (Max Charles) , alege sa foloseasca fara permisiune masina timpului, cea mai mare inventie a lui Peabody, pentru a impresiona, bineinteles, o fata, in istorie incep sa apara schimbari ce pot avea consectinte grave. Astfel, Sherman si Mr. Peabody trebuie sa calatoreasca in timp pentru a o salva pe Penny (Ariel Winter) si sa opreasca o ruptura in continuumul spatiu-timp ce poate distruge lumea.

Dl Peabody si Sherman

Despre actori nu pot vorbi prea mult, pentru ca fiind o animatie, ei isi fac simtita prezenta doar prin voce, iar eu nu am reusit sa aud vocile originale. Am vizionat filmul dublat si oricat de mult imi displace mie sa aud voci romanesti intr-un film american, pot sa spun ca am fost multumit de prestatia actorilor nostri. Unele replici au fost adaptate foarte bine si chiar suna mai amuzant decat ar fi sunat in engleza. Restul dublajului este ok si replicile originale sunt traduse destule de bine.

Dl Peabody si Sherman

Pentru ca vorbim de o animatie bineinteles ca e o poveste cu talc. Asa ca lasand la o parte lectiile de fizica avansata si cele de istorie universala, avem parte de o lectie de viata, despre prietenie, incredere si iubirea dintre un tata si un fiu. Filmul face insa un joc inteligent cu legatura dintre caine si stapanul sau om, inversand rolurile, atribuind cainelui un statut uman si rolul de tata al baietelului.

Animatia este CGI si respecta stilul celorlalte desene create de studiourile Dreamworks, desi nu se ridica la inaltimea ultimelor filme Disney. Detalii precum firele de par (in Frozen, Tangled sau Brave, Disney acorda o atentie speciala acestor parti) sau realismul nu prea se regasesc in acest film, dar avem parte de un stil simplist si clasic (un cap mai mare decat ar putea sustine corpul, ochi uriasi etc) care creeaza amuzament si ne pregatesc pentru aventura imaginara a personajelor. Totodata avem parte si de cateva recreari ale unor orase istorice redate intr-un mod foarte frumos si colorat (de exemplu Florenta sau Egiptul). Muzica se potriveste perfect si acompaniaza filmul in toate momentele importante, dar nu este un muzical, asa ca nu va asteptati ca personajele sa cante (poate pentru unii asta chiar e un plus).

Dl Peabody si Sherman

Dl Peabody si Sherman primeste nota 8. Este o animatie draguta, buna de mers cu cei mici la cinema, dar mai putin potrivita pentru adultii care cauta ceva serios si mai intunecat. Umorul, distractia si voia buna fac parte din acest film si cu siguranta va veti regasi razand alaturi de ceilalti spectatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *