Review: Alt Love Building

Alt Love BuildingAcum ca a trecut Craciunul, sarmalele si cozonacii s-au terminat, Mosul si-a lasat cadourile si rudele au plecat, e timpul sa ne intoarcem la filmele noastre. Astazi are premiera un film romanesc, un sequel la filmul Love Building din 2013, si anume Alt Love Building. Nu am apucat sa vorbesc despre primul film, pentru ca l-am vazut tarziu, dar va spun acum ca este ceva deosebit, un alt fel de film, o comedie frumoasa, usor de savurat si un proiect romanesc cum rar vezi, facut din pasiune, nu pentru premii si laude internationale.

Ca sa intelegeti Alt Love Building in totalitate, ar trebui sa vedeti si prima parte, dar continuarea poate fi vizionata si ca parte independenta. Ca sa va faceti o idee, Love Building este o tabara pentru cupluri, in care participantii, ghidati de cei trei instructori, incearca sa isi repare relatiile. Daca prima tabara avea loc in mijlocul verii, a doua se desfasoara iarna, inainte de Anul Nou. Silviu Soare (Dragos Bucur), Cristian Lazurean (Alexandru Papadopol) si Valentin Preda (Dorian Boguta) sunt cei trei terapeuti care se ocupa de Love Building, dar ce se intampla atunci cand, pe langa dificultatile cuplurilor participante, tocmai “reparatorii” se afla in incurcatura? Dupa experienta din vara, Silviu si-a reinceput relatia cu Adina (Adina Stetcu), insa gelozia nu ii da pace. Cristian este gata sa inceapa o relatie cu Nora (Nora Cupcencu), dar ea il refuza si il surprinde spunandu-i ca vor avea un copil. Valentin a trecut peste depresia din vara si acum este un adevarat Don Juan, numai ca actiunile sale ar putea avea consecinte pentru intreaga tabara. Alt Love Building pastreaza farmecul lui Love Building, dar construieste peste acesta, in sensul ca glumele si scenele amuzante nu lipsesc, dar drama personajelor iese in evidenta mult mai mult. Tonul filmului este mai serios, mai dark si va spun de pe acum sa nu va asteptati la un final clasic de comedie.

Alt Love BuildingToti actorii isi joaca rolurile foarte bine si cu multa pasiune, iar asta se vede in ambele filme, chiar mai mult in al doilea. Cei trei actori principali sunt avantajati din punct de vedere al experientei, dar nici ceilalti, membri ai scolii Actoriedefilm,ro, nu sunt mai prejos, punand suflet si efort in rolurile lor. Prezenta lui Ben Cross in film este de asemenea un mare plus. Alaturi de alti bloggeri si jurnalisti, am avut placerea, la invitatia celor de la Freeman Entertainment, sa vad filmul la Club Vila Bran. Ce e asa special la acel loc? Este locul unde s-a filmat Alt Love Building. Pe langa asta, la eveniment au participat si oamenii implicati in proiect: actorii, regizoarea Iulia Rugina, scenaristii si echipa de productie, care au si raspuns la intrebarile noastre dupa vizionare, nu inainte de asculta live “Fata de ciocolata”, piesa de pe coloana sonora, interpretata de trupa Roads. Per total, a fost o experienta deosebita, care iti schimba putin modul de a privi un film. Sa stai de vorba cu actorii, scenaristii si regizorul, sa afli detalii din spatele scenei, motivatiile si inspiratiile lor, sa vezi filmul alaturi de ei, sa mananci unde mancau personajele si sa te plimbi in locurile unde se petrec cele mai puternice scene din film, sunt niste lucruri pe care rar ai ocazia sa le faci.

Alt Love Building este un film romanesc foarte bun, captivant, interesant si facut din pasiune, care merita atentia voastra. Imbunatateste punctele slabe din primul film si aduce o viziune noua, fara sa piarda ceea ce l-a facut bun inca de la inceput. Din partea mea primeste un 7.5 si recomandarea calduroasa de a merge sa il vedeti. Filmul intra de astazi, 26 decembrie, in cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *