Review: 3 Days to Kill

3 days to killUitandu-ma la trailer si la poster, am crezut ca 3 Days to Kill este un film de actiune, cu un Kevin Costner batran, dar inca in forta, spargand capete si impuscand infractori, dar m-am inselat, filmul a fost cu totul altceva si asta nu e neaparat de rau. Filmul rateaza categoria action thriller la mustata, dar in schimb, ne ofera o comedie cu elemente de drama si de actiune.

Asa cum am zis, din trailer ramai cu impresia ca Ethan, personajul jucat de Costner, este fortat de CIA sa asasineze un mare mafiot/terorist printr-un mijloc mai putin obisnuit: agenta CIA care se ocupa de caz, Vivi, il otraveste cu ceva si ii ofera antidotul in schimbul misiunii. S-a dovedit ca nu e chiar asa, ci Ethan este bolnav de cancer, iar Vivi ii ofera un posibil leac daca va lucra pentru ea (un detaliu minor, dar care o face mai putin monstru pe Vivi). In general filmul ocoleste scenele pure de actiune in favoarea unor episoade comice, a unor scene father-daughter bonding, a unei urmariri cu masini si a confruntarii finale. Toate astea, plus jocul actoricesc, compenseaza din plin lipsa scenelor e actiune si fac din film ceva mai mult decat o bataie continua.

3 days to kill

Despre Kevin Costner nu trebuie sa mai zic nimic, il stiti cu totii. Poate ce ar trebui mentionat e ca la varsta de 59 de ani, inca se descurca bine in astfel de filme. Fiica lui Ethan este jucata de Hailee Steinfeld (cunoscuta si pentru rolul din True Grit pentru care a primit o nominalizare la Oscar, dar si din recentul Ender’s Game). Se descurca foarte bine, chiar daca nu trebuie sa faca prea mult decat sa joace o adolescenta rebela care simte lipsa tatalui din viata ei. Amber Heard o joaca pe Vivi, agenta CIA excentrica, sofisticata si dura care ii da misiunile lui Ethan, iar aparitia ei provoaca ori priviri ciudate ori fluieraturi in functie de gusturi. Ceilalti actori nu sunt prea cunoscuti si nu ies in evidenta, exceptie facand actorul care il joaca pe turcul Mitat, unul din personajele comice ale filmului (celalalt e un italian, dar o sa il vedeti voi). De muzica nu prea am ce zice, e potrivita, dar nu iese in evidenta.

Filmul primeste nota 7 din partea mea, cu recomandarea de a merge sa il vedeti, ca merita. 3 Days to Kill e distractiv, relaxant si chiar daca nu da pe spate in vreun fel, cu siguranta nu te adoarme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *