Review: 10 lucruri despre Warcraft. Inceputul

warcraft-417928lMult asteptatul Warcraft a sosit pe marile ecrane. Filmul de la care lumea se asteapta sa rupa blestemul adaptarilor de jocuri. Oameni, orci, razboaie, mult CGI, un regizor foarte apreciat si actori cunoscuti, dar aflati la inceputul carierei, cam asta ofera Warcraft. Criticii dau deja cu el de pamant, americanii nu sunt prea familiari cu universul, ca de, pe Macbook nu ruleaza nici Warcraft III, dapai primul joc, din 1994, pe care este bazat filmul. Sa lasam pretentiile si mofturile pe moment si sa ne concentram pe film. Desi vreau sa scriu o “dizertatie” pe tema filmului, nu isi are rostul, asa ca ma rezum la 10 puncte importante, urmand ca o cronica mai detaliata sa o gasiti in numarul din Revista @FiLM care se lanseaza pe 10 iunie.

  • Warcraft este perfect pentru fani! Nu va lasati pacaliti de parerile negative ale criticilor care urasc tot ce nu e Marvel. Daca ai jucat macar unul din jocuri, atunci filmul va fi un deliciu pentru tine.
  • Vizual este superb! Pentru un film care e 90% CGI, nu ma asteptam sa reuseasca sa pastreze standardul pe toata durata. Da, sunt mici scapari, dar le poti trece cu vederea si poti aprecia design-ul impresionant al oricilor, creati prin motion capture (personajele importante).
  • Warcraft revigoreaza genul fantasy! Nu e LOTR, dar nimeni nu se asteapta la asta. Reuseste sa readuca in atentia publicului creaturile fantastice prezente in toate jocurile din genul asta, dar si sa nu fie un film fantasy penibil, ca multe alte incercari recente.
  • Razboiul e razboi! Luptele din film sunt foarte bine realizate si sunt exact ceea ce ai vrea de la un astfel de film. Plus, magie! Da, magia aia smechera pe care nu o vezi decat in RPG-uri: fulgere, bile de foc, portale and all that awesome shit.
  • Orci sunt bestiali! Desi am spus de efectele speciale, trebuie sa acord un punct aparte orcilor. Toate personajele orci sunt bine conturate, bine motivate si bine jucate de actori, pe langa faptul ca arata extrem de bine. Detaliile oricilor depasesc cu mult tot ce aveau albastreii din Avatar. Plus ca, actorii ii aduc la viata intr-un mod deosebit

Warcraft-Gallery-05-560x315

  • Oamenii sunt cam lame! Da, din pacate, personajele cu care ar trebui sa ne identificam cel mai usor si de care sa ne pese, sunt boring. Nu stiu ce s-a intamplat, dar cred ca alea 40 de minute taiate din film au tot ce trebuia pentru ca filmul sa dea dreptate si omuletilor.
  • Actorii care ii joaca pe oameni sunt meh! Warcraft promite sa ne ofere perspectivele ambelor tabere, dar esueaza la capitolul oameni. Travis Fimmel aka Ragnar din Vikings, este tot Ragnar. Nici macar nu incearca sa vorbeasca diferit si continua sa se comporte ca un salbatic drogat. Dominic Cooper nu primeste mai nimic de facut, iar restul sunt degeaba, nu stiu cum au fost alesi.
  • Regia lui Duncan Jones e buna! Nu geniala, dar buna. Si salveaza tot ce se poate salva din filmul asta cu potential urias. Daca nu era el, atunci sigur filmul ar fi meritat toate injuraturile, dar modul sau de a filma si de a concepe bataliile este unul de gamer si de geek si asta e bine.
  • Muzica lui Djawadi lasa de dorit! Ma asteptam la mai mult, mai ales cu atatea jocuri in spate, dar o tine pe stilul GoT, cu multa repetitivitate.
  • Mergeti sa vedeti Warcraft si convingeti-va singuri!

Lok’tar Ogar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *