News: Serialul emblematic al AMC, Breaking Bad vine la AMC Romania

Breaking BadAMC Networks International – Europa Centrala a achizitionat drepturile de televizare a tuturor celor cinci sezoane din Breaking Bad, unul dintre cele mai apreciate seriale TV din toate timpurile. AMCNI CE va difuza serialul pe canalul AMC, incepand cu data de 7 mai 2015, de la ora 23:00.

“La inceputul acestui an, am lansat Better Call Saul, iar urmatorul pas logic este sa difuzam acum Breaking Bad, in continuarea serialului prequel. Impreuna cu Breaking Bad si cu multe alte titluri prestigioase din acest an, construim promisiunea de la lansare, de a aduce cat mai multe seriale originale AMC, de mare calitate pe televiziunea AMC din regiunea Europei Centrale”, a explicat Levente Malnay, CEO al AMCNI CE, motivul din spatele acestui nou acord de licenta. Detine – pe langa mai multe premii prestigioase – premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic si Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial de Televiziune, ambele castigate in 2014. Breaking Bad este produs de Sony Pictures Television impreuna cu Mark Johnson (Gran Via) si Michelle MacLaren pe postul de producatori executivi. Serialul este scris, produs si regizat de Vice Gilligan.

In ianuarie 2015 AMC a inceput in forta in Europa Centrala, lansand serialul Fargo, castigator al Globului de Aur, iar din aprilie aduce telespectatorilor ultimele trei sezoane din Sons of Anarchy. Mai multe programe originale AMC se asteapta sa aiba premiera in acest an in tarile Europei Centrale la doar 24 de ore de la lansarea din SUA. AMC va aduce telespectatorilor in iunie, al doilea sezon al dramei plasate in anii ’80, serialul Halt and Catch Fire, ce-l are in rolul principal pe Lee Pace. De asemenea, asa cum s-a anuntat anterior, AMC Global a achizitionat drepturile internationale de difuzare ale celui mai asteptat serial dramatic din televiziune, Fear The Walking Dead, ce va avea premiera la sfarsitul verii. Aceasta veste a fost urmata de anuntul recent ca AMC Global va lansa Into the Badlands la sfarsitul lui 2015.

Despre Breaking Bad

Breaking Bad

Walter White experimenteaza cea mai grea criza a varstei mijlocii din lume. Breaking Bad il umareste pe protagonistul Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie de liceu care traieste in New Mexico impreuna cu sotia, fiul adolescent bolnav de paralizie cerebrala si noua bebelusa. White este diagnosticat cu cancer in stadiul III si i se ofera un prognostic de viata de doi ani. Avand un nou sentiment de curaj bazat pe prognosticul medical si o dorinta de a asigura viitorul financiar al familiei sale, White alege sa intre in lumea periculoasa a drogurilor si a crimei si urca la putere in aceasta lume. Serialul exploreaza cum se poate ca un diagnostic fatal ca al lui White sa elibereze un om de grijile si constrangerile zilnice ale societatii normale si urmareste transformarea sa de la un familist blajin la un pion principal in traficul de droguri.

De la premiera mondiala, Breaking Bad a strans numeroase premii si nominalizari. Printre cele 16 premii Emmy si 58 de nominalizari se numara castigarea premiului pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic in 2013 si 2014. A castigat, de asemenea, si doua premii Peabody, unul in 2008 si unul in 2013. Pentru rolul lui Walter White, Bryan Cranston a castigat de patru ori premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Actor in Rol Principal intr-un Serial Dramatic, in 2008, 2009, 2010 si 2014. Breaking Bad a castigat premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial in 2014. In acelasi an, serialul a primit Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial TV si Bryan Cranston pentru Cea Mai Buna Interpretare a Unui Actor in Rol Principal. In total, serialul a castigat 110 premii ale industriei si a fost nominalizat pentru 262 de premii.

In primul episod al serialului si in al treilea sezon, in rolul unui patron de spalatorie auto, apare si romanul Marius Stan, un fizician ce s-a stabilit impreuna cu familia in SUA, New Mexico. Rolul din Breaking Bad a venit absolut intamplator, dupa ce Stan si-a insotit copiii la un casting pentru un alt proiect. La finalul castingului, au facut o poza de familie ce a fost vazuta de echipa de productie care a hotarat ca el este personajul de care au nevoie. De asemenea, pentru rolul lui Marius, s-au facut modificari in scenariu, astfel ca patronul spalatoriei sa fie roman si sa vorbeasca in limba materna. Un motiv in plus de a urmari serialul!

Distributia

Bryan Cranston                                  Walter White

Anna Gunn                                           Skyler White

Aaron Paul                                           Jesse Pinkman

Dean Norris                                         Hank Schrader

Betsy Brandt                                        Marie Schrader

RJ Mitte                                                Walter White, Jr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *