News: Mai multe sali IMAX in Europa

IMAX

In cadrul Conferintei CineEurope din Barcelona, Spania, care a avut loc la sfarsitul lunii iunie 2016, IMAX Corporation si-a anuntat extinderea parteneriatului cu Grupul Cineworld (al doilea mare operator de cinematografe din Europa), prin adaugarea altor 5 sali IMAX in portofoliul operatorului de cinematografe. In urma acestui acord, salile respective vor fi incluse in noi multiplexuri din Regatul Unit si din alte tari europene. Cei doi parteneri au anuntat si ca, in urma unei intelegeri anterioare, o sala IMAX va fi adaugata noului complex flagship al Cineworld din Plymouth, Anglia. Astfel, Cineworld Group va ajunge la un total de 40 de sali IMAX, consolidandu-si in Europa pozitia de lider de piata pe acest segment.

„Cineworld este unul dintre partenerii de cursa lunga ai IMAX. Din 2012 pana in prezent grupul si-a triplat numarul de locatii IMAX si suntem incantati ca vrea sa continue expansiunea impreuna cu noi”, a declarat Andrew Cripps, presedintele IMAX. „Cu o prezenta ampla, ce acopera opt tari europene, inclusiv piete dezvoltate ca Marea Britanie, dar si emergente ca Romania, unde grupul e activ sub brandul Cinema City, succesul pe care Cineworld il inregistreaza in salile IMAX arata ca iubitorii de filme din diverse medii economice si geografice sunt dispusi sa plateasca pentru o experienta cinematografica premium”, a mai subliniat Andrew Cripps.

In anul 2009, Cinema City Romania deschidea, in cadrul megaplexului din AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, prima sala IMAX din tara noastra, al carei ecran are o suprafata de 334 de metri patrati. Anul acesta, compania a lansat in luna aprilie cel de-al 23-lea multiplex al companiei, in Shopping City Timisoara, acesta cuprinzand a doua sala IMAX din tara si cel mai mare ecran din Romania, cu o suprafata de proiectie de 394 de metri patrati. Imbinarea armonioasa intre ecranul urias, imaginile clare si stralucitoare, un sunet care zguduie pamantul si designul special al salii de cinema, cu scaunele asezate pe model amfiteatru, contribuie la experienta cinematografica unica a IMAX, asigurand imersia totala a spectatorilor in universul filmului urmarit.

„Strategia noastra este una simpla – sa livram experienta cinematografica la superlativ tuturor iubitorilor de film. IMAX este un element cheie din aceasta strategie, mai ales ca ofera sansa unei experiente cinematografice totale, in care spectatorul devine parte din actiune, una care nu poate fi reprodusa acasa”, a afirmat Mooky Greidinger, CEO al Cineworld Group. „Suntem mandri sa ne imbogatim portofoliul si parteneriatul cu IMAX prin intermediul acestui nou acord. Si cum se anunta o multime de filme bune, ne bucuram sa aducem experienta IMAX aproape de cat mai multi cinefili”, a mai spus Mooky Greidinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *