News: Castigatorii Dracula Film Festival

Dracula Film FestivalDuminica seara, la Teatrul “Sica Alexandrescu” din Brasov, a avut loc Gala de decernare a premiilor celei de-a patra editii a Dracula Film Festival.

Trofeul Dracula 2016 si premiul in valoare de 1000 Euro a revenit productiei suedeze The Giant / Jatten, regizate de Johannes Nyholm, „o emotionanta poveste despre oamenii pe care societatea moderna tinde sa ii ascunda”, dupa cum si-a motivat alegerea juriul format din Magnus Paulsson (Festivalul International de Film Fantastic de la Lund, Suedia), Ian Rattray (Horror Channel FrightFest) si Jonathan Lanaerts (Festivalul International de Film Fantastic din Bruxelles). Rikard, personajul principal al filmului, este un barbat autist, cu o severa diformitate, care incearca cu ajutorul unui gigant sa isi gaseasca drumul spre mama de mult pierduta.

the-giant

Trofeul Little Dracula pentru Cel mai bun scurtmetraj international a revenit filmului We Together (R. Henry Kaplan, SUA) pentru “drumul foarte scurt dintre viziunea regizorala si realizarea filmului”, in timp ce Trofeul Vladutz pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc a mers catre regizorul Radu Potcoava pentru Ma cheama Costin. O mentiune speciala a fost acordata memorabilei animatii despre presiunea de a le dezvalui parintilor cine esti cu adevarat a lui Paul Muresan, Mama, tata, trebuie sa va spun ceva, “un film care a reusit sa transforme un moment foarte scurt in cinci minute folosind un mix intre animatie si muzica”. Juriul sectiunilor de scurtmetraj international si scurtmetraj romanesc a fost alcatuit din Alexandra Safriuc, co-fondator ShortsUp, binecunoscutul DJ si realizator radio George Andreescu aka Gojira si Silviu Gherman, scriitor, muzician si actor.

ma_cheama_costin_still_0

Surpriza acestei editii a fost scurtmetrajul filmat cu telefonul mobil, intitulat Nesimtito, realizat de Catalin Moise si Flavia Negoescu, care a castigat prima editie a sectiunii Dracula Digital, destinata tinerilor cineasti de gen. Premiul acestei sectiuni este in valoare de 500 de Euro.

Timp de cinci zile, iubitorii de filme horror & fantasy au putut vedea la Dracula Film Festival peste 60 de productii de gen, au participat la workshop-uri, conferinte, concerte sau lansari de carte. Dracula Film Festival a avut loc in Brasov, in perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta. Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History. Festivalul este finantat de Primaria Municipiului Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul National al Cinematografiei.

Sponsori: Silva, Selgros Cash & Cary, Coresi Shopping Resort, Arvato Bertelsmann, Optiplaza, Police, Romarg, Radacini Motors, Zizin ape minerale naturale, Romarg, Liliac
Partener culinar: Sergiana Poiana Marului
Masina oficiala: Mazda
Clubul festivalului: Rockstadt
Cafenele oficiale: HOF, Tipografia, Cafeteca
Parteneri media: KISS TV, KISS FM, Cinemap, Zile si Nopti, Vice, Catavencii, Observatorul Cultural AaRC.ro, cinefan.ro, MovieNews.ro, urban.ro, horrorum.ro, dinfilme.ro, @FILM
Parteneri media locali: bizbrasov.ro, fwdbv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *