News: AMC aduce HMS Terror pe micile ecrane

0_2317AMC a achizitionat viitorul serial dramatic, antologia The Terror, o adaptare a romanului lui Dan Simmons. Productia va incepe in aceasta iarna la Budapesta cu primele 10 episoade cu durata de o ora. Serialul va avea premiera exclusiva pe AMC in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina in anul 2017, la doar cateva minute dupa difuzarea de pe AMC din SUA.

Actiunea din The Terror este amplasata in anul 1847 cand un echipaj de expeditie ce apartinea de Marina Regala si care se afla in cautarea Pasajului de Nord-Vest, este atacat de un pradator misterios care pandeste navele si echipajele lor intr-un joc al supravietuirii disperat si plin de suspans.

David Kaiganich (True Story, A Bigger Splash) si  Soo Hugh (The Whispers, The Killing) sunt producatorii executivi, scenaristi si co-showrunneri ai serialului.  Alte nume mari din industrie cu functia de producatori executivi ai The Terror sunt: Ridley Scott , David W. Zucker (The Man in the High Castle), Alexandra Milchan (The Wolf of Wall Street) si Guymon Casady (Game of Thrones).

Jared Harris (Mad Men, Fringe)  a fost distribuit ca personaj principal al serialului. Harris va juca rolul lui Francis Crozier, capitanul de pe HMS Terror si adjunctul expeditiei. El este marinar si capitan briliant, dar un irlandez care a atins apogeul in Marina Regala Britanica si a devenit dezamagit de fastul si politica sa.   

Alti actori distribuiti in serial sunt: Ciaran Hinds (Game of Thrones, Rome) in rolul lui Sir John Franklin, Paul Ready in rolul lui Henry Goodsir, Adam Nagaitis in rolul lui Cornelius Hickey. Toti joaca roluri ale membrilor echipajului de la bordul navelor. Tobias Menzies (Outlander, Game of Thrones) intregeste distributia cu rolul lui James Fitzjames, membru al Marinei Regale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *