Netflix si binging. Noile reguli ale consumului de divertisment TV

Netflix RomaniaPotrivit datelor analizate, utilizatorii Netflix Romania au devorat seriale SF precum The OA sau The Mist si au savurat pe indelete comedii precum You Me Her, Friends from College sau Big Mouth.

Folosesti tot timpul expresia “Inca un episod?” Iti place sa te pierzi in lumea personajelor din seriale? Folosesti termeni in engleza din serialele preferate in viata de zi cu zi? Faci ochii mari cand incepe genericul? Sau esti genul care apasa intotdeauna pe butonul „Fara introducere”? Oricare ar fi raspunsul, cel mai important este ca ai libertatea de a alege ce ti se potriveste. Membrii Netflix din toata lumea isi creeaza propriile reguli atunci cand vine vorba de consumul de divertisment. Doar anul acesta, abonatii au urmarit peste 140 de milioane de ore de seriale, filme, documentare sau stand-up comedy pe zi – ceea ce echivaleaza cu aproximativ 1 miliard de ore pe saptamana.  Romanii sunt la fel de captivati de lumea minunata a povestilor si a divertismentului TV. Cercetarile anterioare realizate de Netflix in randul utilizatorilor platformei au relevat ca binging-ul a intrat deja in obisnuinta si ca oamenii au dezvoltat comportamente de consum noi si interesante la nivel global. Primul studiu dedicat utilizatorilor Netflix Romania ofera date de actualitate si statistici inedite.

Binging-ul este definit de utilizatori ca sesiuni in care vizioneaza intre 2 si 6 episoade la rand. Cu toate acestea, unele seriale sunt atat de iubite de membri, incat acestia urmaresc un sezon intreg in 24 de ore de la momentul lansarii pe platforma. In Romania, Stranger Things 2 a fost serialul urmarit cel mai rapid in 2017. Nu e o coincidenta, poate, ca ziua in care s-a facut cel mai mult streaming a fost 29 octombrie, adica in weekendul in care a fost lansat noul sezon din serial.  Ajungem si la cele mai interesante statistici: un membru din Romania a vazut filmul War of the Worlds cu Tom Cruise si Dakota Fanning de nu mai putin de 179 de ori in 2017. Se pare ca romanilor le plac filmele si serialele cu suspans, avand in vedere ca printre titlurile preferate se numara si House of Cards sau Narcos. Sunt multe de spus despre ce au urmarit romanii, dar cum au urmarit este de asemenea interesant. Desi binging-ul a fost un comportament general de consum in 2017, nu toate serialele sunt urmarite in acelasi fel. Cand vorbim de vizionarea online, se observa tipare diferite care variaza de la naratiuni pline de actiune, care sunt devorate, pana la drame care indeamna la reflectie, care sunt savurate.

Netflix Romania

Serialele devorate de romani in 2017

Anul acesta am evadat din realitate cand am devorat (adica am urmarit mai mult de doua ore pe zi) drama italiana Suburra: Blood on Rome sau seriale SF precum The OA sau The Mist, iar intrebarea cine e vinovat (si cine nu) din The Keepers ne-a tinut in suspans.

 1. Suburra: Blood on Rome
 2. The Keepers
 3. The OA
 4. 13 Reasons Why
 5. Marvel’s Iron Fist
 6. Cable Girls
 7. The Mist
 8. Fauda
 9. Santa Clarita Diet
 10. El Chapo

Serialele savurate de romani in 2017

Am avut nevoie si de rasete anul acesta si am gasit motive de veselie cand am savurat (adica am urmarit mai putin de doua ore pe zi) seriale precum Big Mouth, Friends from College si Dear White People. De asemenea, ne-am luat timpul necesar sa ne bucuram asa cum se cuvine de scenele din The Crown (care ofera un spectacol vizual pe masura unei regine)

 1. Big Mouth
 2. Neo Yokio
 3. The Crown
 4. Friends from College
 5. White Gold
 6. Dear White People
 7. Disjointed
 8. You Me Her
 9. Frontier
 10. Dear White People

Afla care sunt serialele devorate si savurate in lume:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *