Netflix prezinta imagini in premiera din noul serial documentar Our Planet

Our Planet va avea premiera mondiala pe Netflix pe data de 5 aprilie 2019!

Our Planet

Netflix prezinta imagini in premiera si teaserul pentru noul serial documentar original Planeta noastra/Our planet, care va avea premiera pe Netflix pe data de 5 aprilie 2019. Acest serial ambitios a fost creat in colaborare cu Silverback Films. Directorul companiei, Alastair Fothergill, este creatorul apreciatelor seriale documentare BBC Planet Earth si Blue Planet, dar si unul dintre fondatorii celei mai mari organizatii de conservare a naturii din lume, WWF.

Cele opt episoade ale serialului prezinta speciile cele mai de pret si habitatele cele mai fragile ale planetei. In acelasi timp, documentarul dezvaluie peisaje uluitoare cu ajutorul tehnologiei de filmare 4k.

Acest proiect ambitios s-a desfasurat pe parcursul a patru ani si a fost filmat in 50 de tari si pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidentiaza diversitatea extraordinara a habitatelor din intreaga lume, de la salbaticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adancurile misterioase ale oceanelor si pana la vastele tinuturi africane si junglele luxuriante ale Americii de Sud.

Pe teritoriile in care se vorbeste limba engleza, naratorul serialului va fi renumitul naturalist Sir David Attenborough. Naratorii pentru celelalte tari vor fi anuntati anul viitor.

Prezent la evenimentul State of the Planet Address organizat de WWF in Londra, Sir David Attenborough a declarat:

Our Planet ii va purta pe spectatori printr-o calatorie spectaculoasa, o expeditie care prezinta frumusetea si fragilitatea naturii. In prezent, reprezentam cea mai grava amenintare la adresa acestei planete, dar inca mai avem timp sa reparam problemele pe care le-am creat, daca actionam chiar acum. Trebuie sa fim atenti cu totii. Our Planet reuneste cativa dintre cei mai buni realizatori de filme si cei mai de seama ecologisti ai lumii, iar eu sunt absolut incantat ca am ocazia sa contribui la aducerea acestui film in fata a milioane de telespectatori din intreaga lume.

Parteneriatul cu WWF a permis serialului sa faca parte dintr-un proiect global, care isi doreste sa inspire oamenii din toata lumea si sa-i ajute sa descopere importanta lumii naturale. Prin intermediul unei multitudini de resurse online si al unor programe educationale destinate scolilor, proiectul merge dincolo de o simpla enumerare a minunilor planetei noastre, dezvaluind masurile pe care trebuie sa le adoptam acum pentru a asigura prosperitatea, nu numai a oamenilor, ci si a naturii.

Our Planet

Alastair Fothergill, directorul companiei de productie Silverback, a declarat:

Our Planet este cel mai ambitios proiect al nostru de pana acum. Speram ca va inspira si incanta sute de milioane de telespectatori din intreaga lume si ca ii va ajuta sa inteleaga aceasta planeta, dar si amenintarile de mediu pe care le are de infruntat astazi, mai mult ca oricand. Echipa s-a aventurat in toate colturile lumii pentru a filma aspecte impresionante ale lumii naturale, utilizand cea mai recenta tehnologie si pentru a aduce aceste momente inedite in casele spectatorilor. Lansarea pe Netflix pentru toate tarile in acelasi timp ii va ajuta pe spectatori sa inteleaga responsabilitatea comuna pe care o au locuitorii acestei planete. Chiar suntem cu totii implicati in acest aspect.”

Lisa Nishimura, vicepresedinte Netflix pentru documentare originale, a declarat:

Our Planet este o realizare extraordinara a lui Alastair Fothergill, Keith Scholey si Silverback Productions, care ne poarta intr-o expeditie spectaculoasa prin intreaga lume. Suntem incantati ca Sir David Attenborough va fi vocea documentarului si ca Netflix, o platforma globala, va aduce acest serial esential si cu adevarat magic, in fata publicului din peste 190 de tari din toata lumea.

Colin Butfield, director executiv al WWF Marea Britanie si producator executiv al serialului Our Planet, a declarat:

Noi suntem prima generatie care intelege impactul actiunilor noastre asupra planetei si ultima generatie care are sansa de a face ceva in privinta asta. Ne aflam intr-un moment unic din istoria omenirii, un moment in care avem sansa de a indrepta lucrurile si de a o lua pe calea unui viitor mai bun. Our Planet infatiseaza minunile lumii noastre intr-un moment critic, cand este absolut necesar sa actionam la nivel global pentru a proteja natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *