Netflix anunta noi seriale europene la Web Summit

Netflix, liderul global al retelelor de televiziune prin internet, continua investitiile in continutul European si anunta primul serial original din Norvegia si un nou serial din Spania.

O poveste buna poate aparea de oriunde si poate calatori in orice loc

Greg Peters, Netflix Chief Product Officer, a dezvaluit in timpul discursului sau principal de la Web Summit doua noi proiecte. Acestea sunt:

Ragnarok, primul serial norvegian original Netflix, o poveste de drama bazata pe mitologia nordica, care se extinde in moduri noi si surprinzatoare. Povestea este adusa de scenaristul premiat Adam Price (Borgen, Ride Upon the Storm) si SAM Productions, o companie de productie daneza. Serialul va fi filmat in Norvegia si Danemarca;

Alma, cel mai recent serial spaniol Netflix, o drama supranaturala destinata adultilor, scrisa de Sergio G. Sanchez (Marrowbone, The Orphanage), si produsa de Belen Atienza (Jurassic World: Fallen Kingdom, Marrowbone), Sandra Hermida (Arde Madrid, Marrowbone) si Jesus de la Vega (Intruders, Hierro).

Ambele titluri vor intra in productie in 2019 si vor fi lansate la nivel global pe Netflix in 2020. Netflix a dezvaluit si trailerele pentru:

1983, primul serial original polonez Netflix, care va fi lansat la nivel global pe 30 noiembrie.

Dogs of Berlin, al doilea serial german Netflix, ce urmeaza sa fie lansat la nivel global la 7 decembrie.

Toate titlurile vor fi disponibile membrilor Netflix din intreaga lume in peste 190 de tari. In discursul sau, dl Peters a vorbit despre procesele de subtitrare si dublare pentru continutul european, permitand productiilor precum Dark din Germania, Elite din Spania si The Rain din Danemarca sa fie accesate de fanii din intreaga lume, precum si despre cresterea cererii de divertisment in alte limbi decat engleza.

“Povestile bune pot aparea de oriunde si pot calatori in orice loc, atata timp cat folosim tehnologia pentru a oferi povestea potrivita persoanei potrivite si pentru a crea o experienta extraordinara. Aceasta este mai mult decat o veste buna pentru abonatii Netflix. Cu cat comunitatile creative si povestitorii mai pot gasi aceste noi audiente, cu atat lumea devine mai receptiva in a asculta povesti noi si perspective diverse. Prin Netflix si prin toate celelalte optiuni de divertisment existente, nu a existat niciodata un moment mai bun pentru a fi un creator sau consumator de filme bune si de seriale de televiziune.”

In plus, pe langa 1983 si Dogs of Berlin, Netflix lanseaza noi seriale originale din Italia (Baby, 30 Nov), Franta (Plan Coeur, 7 Dec) si Turcia (Protector) pana la sfarsitul anului. Netflix a anuntat, de asemenea, in ultimele saptamani cinci noi proiecte germane si sapte noi titluri franceze, precum si sezonul 2 al serialului spaniol Elite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *