Movie night by the book – proiectie Contact

Contact
Editura Nemira lanseaza evenimentele Movie night by the book: in fiecare luna va invita la o proiectie de film in aer liber si o discutie despre cartea care a stat la baza lui.

Prima editie este dedicata filmului si cartii Contact si are loc pe terasa barului Epic. Moderatorii discutiei sunt Ana Nicolau si Andrei Hutuleac. Invitat: Adrian Sonka, astronom.

Filmul Contact a aparut in 1997 si a fost regizat de Robert Zemeckis. In rolurile principale ii sunt Jodie Foster ca Dr. Eleanor Arroway si Matthew McConaughey ca Palmer Joss. Carl Sagan a scris inca din 1979 Contact ca un scenariu de film, impreuna cu Ann Druyan, dar cand productia a fost intarziata, l-a publicat ca roman.

In cartea sa, Carl Sagan pune sub lupa stiinta, religia si politica, elemente care definesc societatea, dar mai ales relatia dintre ele, privind si spre rolul lor din viitor. In 1999, o echipa de cercetatori, din care face parte si Dr. Eleanor, descopera un mesaj venit de la o inteligenta  extraterestra. Acest mesaj ridica multe semne de intrebare si determina umanitatea sa isi caute locul in univers.

INTRAREA ESTE LIBERA!

Eveniment realizat cu sprijinul ProVideo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *