Marcel Iures despre filmul Octav

Marcel Iures
Trecutul, Viitorul si Prezentul sunt concepte despre care Marcel Iures discuta cu placere ori de cate ori are ocazia. Cu o profunzime ce vine din vasta sa educatie si experienta profesionala, dar si personala, actorul face o analiza in profunzime asupra Vietii cu tot ce inseamna ea, punand accentul pe ce el insusi considera a fi primordial pentru oricare individ.

De ce ne tot intoarcem cu gandul la trecut, cand o solutie mai buna ar fi sa traim venerand prezentul cu tot ce contine el: cu mama, cu tata, surorile noastre, fratii nostri, cu copacii cu care suntem contemporani, cu florile, cu cerul, cu prietenii…?, se intreaba retoric cel care ii da viata lui Octav, in lung metrajul regizat de Serge Ioan Celebidachi. In opinia sa nu avem nimic mai important de facut decat asta, aducand in discutie si personajul pe care il interpreteaza in filmul romanesc Octav.

In film o sa vedeti o calatorie a unui batran care se intoarce cu fata catre propriul sau trecut. Nu sta cu spatele la el, pentru ca el insusi este trecutul. Asa descrie, pe scurt, esenta filmului Octav, in care joaca rolul principal, unul dintre cei mai valorosi actori ai Romaniei: Marcel Iures.

Pe Marcel Iures il puteti asculta si pe 16 mai 2018, incepand cu ora 18:30, la evenimentul de lansare al filmul Octav pe DVD, la Libraria Carturesti Carusel, din Centrul Vechi. DVD-ul va putea fi cumparat din reteaua Carturesti si de pe website-ul oficial al filmului (www.octav.ro), incepand cu data de 15 mai, la pretul de 49.9 lei. Discul va contine imagini inedite (de exemplu, povestea pe larg a modului in care s-a lucrat pentru acest film), care vor fi publicate in exclusivitate doar pe DVD, cat si o brosura tiparita cu informatii si fotografii detaliate despre productia cinematografica regizata de Serge Ioan Celebidachi. O surpriza placuta pentru public va fi faptul ca 1 din 100 de DVD-uri Octav, puse la vanzare, va contine deja semnatura actorului Marcel Iures.

Marcel IuresAlaturi de presa si de publicul prezent vor fi actorul Marcel Iures, regizorul Serge Ioan Celebidachi, producatorul Adela Vrinceanu Celebidachi, dar si copiii din film Alessia Tofan si Eric Aradits, alaturi de alti membri ai echipei de filmare. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe pe care Marcel Iures o va oferi celor prezenti.

Filmul Octav spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai. Lung-metrajul Octav, o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, producator Adela Vrinceanu Celebidachi, a primit de la lansare pana in prezent numeroase premii si nominalizari internationale si nationale.

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se gasesc si pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *