Guest Post: Gangsteri de legenda

Gangsteri de legendaGangsteri de legend/ Legend e un film care nu prea stie ce vrea sa fie. Marketing-ul il prezinta ca un film cu gangsteri in genul clasicelor Goodfellas, Untouchables sau American Gangster. Dar odata ce intri la film, e clar ca nu prea vei avea parte de asta.

Filmul incearca sa imite stilul american, dar incepe cu gemenii Kray deja ajunsi la putere. Nu iti spune prea multe despre ei, nu stii de ce unul din ei arata usor diferit de celalalt sau cum au ajuns unde sunt. Deci automat nu e un film de genul “from rags to riches”. Apoi, nici 10 minute in film, se transforma in comedie britanica. Si nu este genul de umor care sa iti ofere un moment de respiro dupa o scena de actiune, ci doar genul care incearca sa faca personajul placut. Problema e ca dupa vreo ora asa, incepi sa pierzi interesul.

Tom Hardy joaca rolurile ambilor Kray, Ronnie fiind cel cu schizofrenie paranoica, iar Reggie fiind cel calculat. Ronnie este, cum se spune la americani, “a loose cannon”, iar Reggie, in schimb, este un personaj calm, gandind de 6 ori inainte sa actioneze. Trebuie sa dau credit regizorului si scenaristului pentru asta. Hardy reuseste sa creeze doua personalitati diferite, dar se vede ca se distreaza mai mult in rolul lui Ronnie.

Gangsteri de legends

Una peste alta, din punct de vedere tehnic, filmul este realizat superb, mai ales in scenele in care ambele eprsonaje ale lui Hardy sunt pe ecran, dar overall, filmul e slabut. Personajele secundare sunt puse in film numai pentru a avansa povestea, caricaturi incercand sa spuna o poveste mai complexa, dar care esueaza datorita scenariului si lipsei de replici.

Gangsteri de legenda e un film care va multumi fanii dramelor cu gangsteri, precum si fanii comediilor britanice, dar nu te va face sa vrei sa il revezi a doua zi.”

Razvan D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *