David Lloyd, creatorul V for Vendetta, vine la EECC

David Lloyd
Celebrul artist grafic, creator al seriei de benzi desenate V for Vendetta si al personajului central V, David Lloyd, va fi prezent la cea de-a cincea editie East European Comic Con ce va avea loc la Romexpo in perioada 18-20 mai.

David LloydLloyd si-a inceput cariera in anii ’70 si a lucrat pentru mai multe titluri consacrate, apartinand gigantilor Marvel si DC Comics precum „Dr. Who”, „Hulk”, „Night Raven”, „Time Bandits” sau Slaine”. In 1988, a inceput sa lucreze, impreuna cu scriitorul Alan Moore la o banda desenata pe nume „V for Vendetta”, avandu-l in prim-plan pe V, un personaj aparte, contradictoriu si controversat. Un anarhist in cautarea libertatii si a eradicarii unui sistem opresiv, al carui chip, desenat de Lloyd in clar-obscur si inspirat de figura mastii lui Guy Fawks, a devenit un simbol al protestatarilor si a celor care isi doresc rescrierea status quo-ului unor aspecte sociale, politice, financiare etc. Imaginea lui V, asa cum a fost conceputa de David Lloyd, este folosita si de grupuri de protestatari de la nivel global, asa cum este si celebrul grup Anonymous. Seria de benzi desenate a fost si ecranizata in 2006, avandu-i in rolurile principale pe Hugo Weaving (V) si Natalie Portman (Evey Hammond).

Alte lucrari precum antologia horror Wasteland (DC Comics), Espers (Eclipse Comics), Global Frequency (Windstorm), The Territory, Aliens sau James Bond (Dark Horse Comics) poarta semnatura britanicului. In prezent, Lloyd se ocupa de proiectul Aces Weekly care isi propune sa mentina benzile desenate in era digitala. Mai multe detalii sunt disponibile aici – http://www.acesweekly.co.uk/

David Lloyd este primul artist grafic invitat anul acesta la East European Comic Con. Pana acum, si-au anuntat prezenta la eveniment actorii Jim Beaver (Supernatural, Deadwood) si Chase Coleman (The Originals, Boardwalk Empire).

In 2017, peste 45.000 de fani s-au putut bucura de prezenta actorilor Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries, The Originals), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Ellie Kendrick (Game of Thrones, Misfits), Christopher Judge (Stargate SG-1, God of War), Jefferson Hall (Vikings), Craig Parker (Spartacus, Lord of the Rings), au putut lua parte la concursul de cosplay, au putut testa cele mai tari jocuri video pe  echimpamente de ultima generatie, au gustat din cele mai delicioase mancaruri in zona de street food si au plecat acasa cu obiectele de pop culture preferate din zona de targ.

Ca in fiecare an, se preconizeaza o editie East European Comic Con plina de noi surprize in materie de actori, expozanti, activitati, jocuri video si nu numai, mentinandu-si statutul de cel mai important eveniment dedicat pasionatilor de filme, seriale, jocuri, benzi desenate din estul Europei.

Abonamentele valabile toate cele 3 zile se pot achizitiona online pe site-ul www.comic-con.ro/tickets, iar biletele in format fizic pot fi gasite in magazinele din reteaua Eventim. La acest link se pot gasi cele mai apropiate puncte de vanzare de voi – http://www.eventim.ro/ro/outlete/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *