Claes Bang il va interpreta pe Dracula in noua productie Netflix si BBC One

Dracula

Actorul danez Claes Bang (The Girl in the Spider’s Web, The Affair, Borgen) va interpreta rolul lui Dracula in mini-seria creata de Steven Moffat si Mark Gatiss si inspirata de romanul clasic al lui Bram Stoker. Proiect initiat de BBC One, Dracula va fi produs de Hartswood Films si este o coproductie BBC One si Netflix.

Trei episoade de lung-metraj vor aduce in atentie universul lui Dracula, vampirul care a facut raul sa para sexy. In Transilvania anului 1897, contele insetat de sange isi pregateste planul malefic impotriva Londrei Victoriene.

Claes Bang a declarat: „Sunt incantat sa joc rolul lui Dracula, mai ales cu un scenariu aflat in mainile creatorilor talentati Steven Moffat, Mark Gatiss si echipei responsabile pentru Sherlock. Sunt foarte incantat ca pot intra in pielea acestui personaj iconic si extrem de interesant. Da, este malefic, dar reprezinta mult mai mult de atat: este carismatic, inteligent si sexy. Este un rol jucat de actori extraordinari de-a lungul timpului si o provocare pentru mine, insa ma simt privilegiat sa interpretez acest personaj incredibil”.

Piers Wenger, Controller BBC Drama, spune ca „Iadul are un nou sef… si BBC One are un nou personaj principal remarcabil. A spune ca am avut noroc atunci cand l-am gasit pe Claes ar fi sa subestimam talentul lui Steven, Mark si echipei Hartswood si intuitia lor de a alege actorul potrivit pentru a redefini un rol iconic”.

Larry Tanz, Vicepresedinte Content Acquisition, Netflix, spune „Claes va aduce Dracula la viata cu farmec si o rautate elaganta. Cu talentul sau si scenariul remarcabil creat de Steven si Mark, membrii Netflix din intreaga lume vor iubi sa se teama de acest anti-erou intunecat si complex”.

Hartswood Films declara: „A fost unul din acele momente – cine altcineva ar putea fi decat Claes! Are totul. Superb, carismatic, letal. Inalt, intunecat si inspaimantator. Iadul are un nou sef”.

Dracula a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content si Piers Wenger, Controller BBC Drama. Este scris si creat de Steven Moffat si Mark Gatiss; producatorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat si Sue Vertue pentru Hartswood Films, Ben Irving pentru BBC si de Larry Tanz pentru Netflix.

Serialul va avea premiera pe BBC One in Marea Britanie si pe Netflix (cu exceptia Regatului Unit si China, unde serviciul nu este disponibil). BBC Studios Distribution, care a incheiat tranzactia cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul international.

Filmarile vor incepe anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *