Ce ascunde al doilea episod din “Istoria secreta a benzilor desenate”?

Seria-documentar continua in fiecare sambata, la ora 14:00, numai pe AMC!

Pe 3 martie, de la ora 14:00, pe AMC este timpul pentru al doilea episod din seria-documentar in sase parti „Istoria secreta a benzilor desenate”, gazduita de Robert Kirkman. Acesta este creatorul benzilor desenate “The Walking Dead”, care au fost ecranizate de AMC in 2010. Povestea a devenit un fenomen la nivel mondial, fiind cel mai urmarit serial dramatic din istorie, pe posturile de cablu, si cel mai urmarit serial TV in randul persoanelor de 18 – 49 de ani. In plus, benzile lui desenate „Outcast” au fost transformate intr-un serial TV, difuzat de Cinemax. Tot el a creat si povestile desenate „Super Dinosaur”, „Battle Pope”, „Astounding Wolf-Man” si „Thief of Thieves”.

Saptamana aceasta descoperim noi secrete din culisele benzilor desenate care au atat de multi fani la nivel mondial, in episodul cu numarul 2 al documentarului – care este axat pe adevarul despre Wonder Woman. Printre numele intervievate in acest episod se numara: Lynda Carter, Lucy Lawless, Michelle Rodriguez si Patty Jenkins (care a regizat recentul succes cinematografic Wonder Woman, al zecelea cel mai de succes film din 2017, la box-office-ul mondial, cu incasari de peste 821 milioane de dolari).

STIATI CA?

  • Wonder Woman a fost creata de DC Comics in 1941, „parintii” ei fiind profesorul de psihologie William Moulton Marston si desenatorul Harry G. Peter
  • Marston s-a inspirat de la sotia lui (Elizabeth) si de la amanta sa (Olive Byrne); in anii ’20, cei trei locuiau in aceeasi casa, crescandu-si copiii impreuna (ceva nemaiauzit la acea vreme) – acest menage a trois sta in miezul recent lansatei pelicule „Professor Marston and the Wonder Women” (2017)
  • Marston (care a contribuit la inventarea poligrafului, ajutat de Elizabeth) a devenit interesat de benzile desenate datorita copiilor lui intr-o vreme in care acestea erau considerate periculoase pentru cei mici, Marston a venit cu o idee geniala de marketing – a dat un interviu prin intermediul caruia i-a momit pe cei de la DC Comics si a fost angajat aici dupa 1947 (cand Marston a murit de cancer), personajul creat de el a suferit transformari majore, iar eforturile facute de Elizabeth si Olive pentru a le opri s-au lovit de un zid solid renasterea personajului a venit la TV, odata cu serialul cu Lynda Carter in rolul principal (1975 – 1979)
  • Keri Russell nareaza al doilea episod; actrita a fost vocea aprigei Wonder Woman in filmul animat omonim din 2009 (lansat direct pe DVD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *