Castlevania: Cea mai buna adaptare a unui joc video
Al doilea sezon din Castlevania este de astazi pe Netflix! Primul sezon a fost o degustare de doar 4 episoade, dar ne-a aratat ca poti face o adaptare buna dupa un joc video, in ciuda esecurilor continue din partea marilor studiouri. Sub indrumarea lui Adi Shankar, producator si showunner, Castlevania a devenit rapid cea mai buna adaptare a unui joc video. Realizat intr-un stil de anime vestic (precum seriile Avatar), serialul a devenit rapid un preferat pentru fanii jocurilor, dar si pentru iubitorii de animatii mature. Pentru noi, romanii, Castlevania are chiar un farmec aparte, actiunea desfasurandu-se in Valahia. Spre deosebire de Dracula Untold, numele oraselor si personajelor istorice nu suna chiar atat de ciudat sau de maltratate (un plus frumos pentru atentia la istoria Valahiei).
Inspirat de seria de jocuri clasice Castlevania, serialul Netflix este un dark fantasy care ne spune povestea celui mai temut vampir din legende, dar si a celui destinat sa il ucida. In primul sezon am aflat de ce a pus Dracula gand rau lumii si facem cunostinta cu eroii povestii: Trevor Belmont, ultimul descendent al unei familii care a luptat mereu cu fortele raului, Sypha, o tanara vrajitoare si Alucard, fiul exilat al lui Dracula. Cand Tepes incepe atacul asupra lumii oamenilor, cei trei trebuie sa isi uneasca fortele pentru a-l opri. Aici incepe al doilea sezon, in care vedem, intr-un mod similar Game of Thrones, cum se desfasoara razboiul de ambele parti, cu intrigi, lupte pentru putere si tradari la la fiecare colt al castelului.
Nu am apucat sa vorbesc prea mult despre priml sezon atunci cand a aparut, dar, pe scurt, pot spune ca este mai mult un prolog, decat un serial in adevaratul sens al cuvantului, dar un prolog foarte bun (cateva detalii in plus aici). Sezonul 2 incepe in forta, in plin razboi dintre fortele lui Dracula si oameni. Lumea este mult dezvoltata in acest sezon, in special in ceea ce priveste curtea lui Dracula. Vampiri si oameni au raspuns chemarii la razboi si cei mai importanti dintre ei primesc multa atentie din partea creatorilor. Doi dintre generalii lui Dracula, chiar cei mai loiali, sunt oameni cu puteri de necromancer, ambii cu un istoric tragic, din care inteleg de ce au ales sa lupte de partea vampirului impotriva omenirii. Destula atentie primesc si doi generali vampiri de la curte, un viking si o regina seducatoare, dar extrem de inteligenta si periculoasa. Din pacate, eroii nu primesc atat de multa atentie ca in primul sezon, dar avem parte de cateva momente de respiro pentru ei, in care se incheaga relatii si aliante. Per total, sezonul 2 este o evolutie a primului in ceea ce priveste povestea si personajele. Cum spuneam, avem parte de multe intrigi, de o dezvoltare a lumii si a istoriei acesteia, dar si de mult build-up pentru un al treilea sezon.
Un rol foarte important in tot serialul il joaca actorii care dau voce personajelor. Richard Armitage continua sa ii dea viata lui Trevor Belmont, tanarul erou al povestii, alaturi de James Callis, in rolul lui Alucard, fiul lui Dracula. Graham McTavish continua sa isi ofere vocea autoritara, inteleapta, dar si infricosatoare lui Dracula. Aditiile importante din sezonul 2 sunt Theo James, in rolul necromancerului Hector, un tanar loial lui Dracula si idealurilor lui, dar in acelasi timp inocent si naiv si Jaime Murray (Dexter, Defiance, Originals), in rolul Carmillei, o vampirita la fel de periculoasa ca Dracula (e un deliciu sa o auzi pe Jaime in acest rol). Ultimul personaj care merita mentionat este Godbrand, un vampir viking, betiv si violent, a carui voce este oferita de Peter Stormare.
Sam Deats regizeaza toate episoadele acestui sezon, iar viziunea unica se simte in toate cele 8 episoade. Muzica este compusa de Trevor Morris (Vikings, Iron Fist, Borgias), intr-un stil care se potriveste foarte bine si incorporeaza si bucati din tema originala a jocurilor. Nu iese foarte mult in evidenta, dar acompaniaza foarte bine scenele de actiune. Si ca tot am ajuns la actiune, cred ca acesta este punctul forte al serialului. Coregrafia luptelor si animatia sunt deosebite. Scenele in care cei 3 eroi isi folosesc abilitatile impreuna sunt un deliciu, sangele si violenta extrema nelipsind, insa fiind utilizate bine si cu mult efect, nu doar de amorul artei.
Castlevania sezonul 2 este o noua reusita pentru Netflix! Daca nu v-ati facut planurile pentru acest weekend, va recomand cu multa caldura un maraton, numai bun pentru Halloween-ul care se apropie.