Blu-ray review: Jason Bourne

Jason BourneEmpire film a adus Jason Bourne pe DVD si Blu-ray in Romania! Mult asteptatul Jason Bourne este un film destul de obositor pentru cine nu este fan al francizei si reuseste sa fie cu o treapta sub filmele precedente. Filmul este, din pacate, o victima a lipsei fortate de imaginatie. In loc sa incerce ceva nou, producatorii au hotarat sa mearga pe ce s-a dovedit de succes in filmele precedente, astfel oferindu-ne o urmarire lunga printre camere de supraveghere guvernamentale. Regizorul Paul Greengrass, a treia oara la carma francizei, tine filmul in miscare, dar nu duce publicul undeva unde nu au mai fost pana acum, multumindu-se cu a mai rezolva putin din misterul trecutului lui Bourne, dar fara sa il deranjeze sa se repete in restul punctelor.

Review

„Actiunea, efectele speciale, coregrafia, decorurile si muzica sunt excelente. Scenele de urmariri, luptele, munca de spionaj, toate sunt la inaltimea trilogiei, chiar o depasesc in unele momente. Primele 20 de minute ale filmului sunt incarcate de actiune si totul se petrece in mijlocul unor proteste agresive, in scene superb realizate si filmate. Muzica, cum spuneam, compusa de John Powell, are tema specifica lui Bourne, care trezeste nostalgia in fani si mentine atmosfera pe intreaga durata a filmului. SI nu putea sa lipseasca si melodia Extreme Ways a lui Moby, care a reinregistrat-o special pentru acest film, intr-un stil nou, dar familiar.”

Restul recenziei poate fi citit aici.

Jason Bourne

Despre Blu-ray

Video

Jason Bourne a fost filmat cu mai multe surse, dar formatul predominant pare a fi filmul. Imaginea prezinta niste detalii senzationale, clare pana si in momentele de actiune filmate cu shaky-cam. Detaliile fetelor sunt splendid de complexe, prezentand pori, cearcane si chiar si sange. Mediul este superb prezentat, chair si in scenele de noapte unde sunt conditii de lumina mai putin favorabile. Orasele dense si centrele de comanda ofera destule detalii pentru a tine rice ochi ocupat. Culorile sunt clare, saturatia fiind perfecta chiar si in scenele iluminate subtil.

Audio

Jason Bourne ofera o coloana sonora DTS X care reuseste sa te cuprinda din orice unghi prin distribuirea egala a canalelor. Muzica este clara si patrunzatoare, pozitionata in diferite boxe in functie de scena sau directia actiunii. Protestele de pe strazile Atenei ofera o experienta audio cu adevarat cutremuratoare, filmul reusind sa faca orice spectator mandru ca vede filmul pe un sistem audio. Elementele mai mici ce tin de mediu se aud cu o claritate bogata, iar scenele de actiune ofera un nivel de detalu sfasietor. Dialogul este plasat ferm pe boxa centrala, acesta scapand si in alte boxe doar in momente cerute de film.

Jason Bourne

Extras

Blurayul ofera cateva featurettes.

Bringing Back Bourne: O privire asupra francizei Bourne si eforturilor necesare pentru a aduce personajul inapoi. Gazda este actorul Matt Damon. Featurette-ul prezinsta si imagini din spatele camerei, oferind cateva detalii tehnice cu privire la realizarea filmului per total.

Bourne To Fight (in 3 parti):

  • Bare Knuckle Boxing: O privire la pregatirile fizice suferite de Matt Damon pentru luptele corp la corp din film
  • Close Quarters: O privire detaliata asupra uneia din locatiile cheie ale filmului precum si pregatirile pentru una din marile scene de lupta din film
  • Underground Rumble: Pregatirile pentru lupta underground din film, cu accent pe relevanta dramatica a luptei.

The Athens Escape: Cum s-a produs una din cele mai intense urmariri din film

Las Vegas Showdown (in 2 parti)

  • Convention Chaos: O privire asupra filmarilor unei scene importante din film
  • Shutting Down The Strip: Cum s-a filmat una din cele mai importante scene de actiune chiar pe bulevardul Las Vegas-ului

Filmul nu face un efort sa iasa din multime sau sa spuna o poveste unica. E o abordare standard asupra francizei, folosind toate elementele ce s-au dovedit de succes in filmele precedente. Blu-rayul este bun. Ofera calitate video si audio superioare, alaturi de o cantitate decenta de elemente speciale. Fanii francizei pot cumpara cu incredere.

Articol scris de Razvan Dragu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *