Blu-ray review: Hacksaw Ridge

Fara arma in linia intai

Fara arma in linia intaiRegie: Mel Gibson
Distributie: Vince Vaughn, Teresa Palmer, Sam Worthington, Andrew Garfield
Gen: Biografic, Drama
Format: DVD si Blu-ray
Editie: Blu-ray
Nr. discuri: 1
Durata: 139 min
Video: 2.39:1
Audio: 5.1
Subtitrari: Romana, Engleza
Extra: Nu
Distribuitor: Provideo.ro – cumpara aici

Sinopsis

Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat sa ucida sau sa poarte arme datorita convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alaturi de americanii care au luptat impotriva japonezilor in Pacific. Filmul se concentreaza pe batalia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de raniti, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul sau, de presedintele american Harry Truman.

Review

„Hacksaw Ridge – Fara arma in linia intai este un film de Oscar, marcheaza intoarcerea lui Mel Gibson pe meleagurile regizorale si ne arata ca multi actori ignorati pentru astfel de productii, pot face roluri puternice. Un film despre eroism, credinta, camaraderie, valori, dar si despre ororile razboiului, Hacksaw Ridge merita atentia voastra!” – cronica intreaga aici.

Blu-ray review

Video

Fara arma in linia intai vine intr-un format foarte bun, la rezolutie 1080p/AVC MPEG-4, in 2.39:1. Simon Duggan a facut o treaba buna cu imaginea digitala si conversia in Blu-ray, iar texturile sunt superbe. Un contrast foarte bun mentine claritatea, in special in scenele de actiune. Se pot vedea detaliat toate daramaturile create de explozii, pietrisul si pamantul, iar asta este important pentru un film a carui actiune se petrece intr-o zona de razboi. Aceasta claritate inseamna ca si porii, transpiratia si ridurile soldatilor sunt vizibile, un aspect care imbunatateste si el experienta vizionarii. Cine nu e stresat si speriat pe un camp de lupta?

Negrul este foarte adanc, iar umbrele sunt vizibile si imaginea profunda, cu o calitate de film. Paleta de culori este intentionat mai calda, dar asta subliniaza zona in care se petrece actiunea, o insula din Pacific, cu o clima aparte. Azurul cerului este superb.

Din pacate, nu se poate spune ca la capitolul video totul e perfect, pentru ca exista si un defect. Nu e vizibil prea des, dar poate deranja cunoscatorii. Uneori, exista trecere subite intre nuantele de culoare, care duc la efectul de „banding”. Acest efect e vizibil in special in scene care prezinta un apus sau un rasarit. Artefactele de acest gen nu apar in tot filmul, dar sunt deranjante atunci cand exista. E posibil ca aceasta problema sa fi aparut de la filmarea exclusiva cu camerele Alexa, dar Simon Duggan tot merita laudat pentru cinematografie si imagine.

Audio

Sunetul Dolby Atmos arunca privitorul in mijlocul bataliei si, cu siguranta, va face vecinii sa se ascunda in buncarele lor. Haosul razboiului este omniprezent in tot filmul, iar sunetul are grija ca asta sa simti si tu. Din punct de vedere al sunetului, luptele din Okinawa sunt superbe. Sunetul e clar si puternic, exploziile, gloantele si chiar urletele de durere ale soldatilor au un impact puternic si sunt bine evidentiate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *