Blu-ray review: The Accountant

The Accountant: Cifre periculoase

AccountantRegie: Gavin O’Connor
Distributie: Ben Affleck, Anna Kendrick, Jon Bernthal
Gen: Actiune, Drama, Thriller
Format: Blu-ray, Blu-ray Steelbook si DVD
Editie: Blu-ray
Nr. discuri: 1
Durata: 128 min
Video: 2.40:1
Audio: 5.1
Subtitrari: Romana, Engleza
Extra: Da
Distribuitor: Provideo.ro – cumpara aici

Sinopsis

Castigator a doua premii Oscar, actorul Ben Affleck este Christian Wolff, un savant matematician care are o relatie mai buna cu numerele decat cu oamenii, in drama regizata de Gavin O’Connor, The Accountant: Cifre periculoase.

Sub o acoperire anosta, Christian tine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizatii criminale din lume. In momentul in care autoritatile ajung pe urmele lui, acesta isi ofera serviciile unui client legitim: o companie de robotica in al carui bilant apar discrepante de milioane de dolari. Lupta pentru supravietuire incepe atunci cand Chstistian descopera neregulile financiare din firma.

Accountant

Review

„Per total, The Accountant: Cifre periculoase este un crime drama bun, un film de actiune cu mult peste altele aparute anul acesta, entertaining si amuzant uneori, dar si brutal atunci cand e nevoie. Un must-see pentru oricine vrea un film de actiune antrenant, pentru fanii lui Affleck si pentru fanii lui Batman.” – restul recenziei aici.

Despre Blu-Ray

Video

accountantThe Accountant: Cifre periculoase vine cu o calitate video foarte buna, de 1080p/AVC MPEG-4, punand in evidenta imaginea lui Seamus McGarvey. Portat de pe o sursa de 35mm, filmul pe blu-ray are o imagine foarte clara si poti vedea pana la cel mai mic detaliu (scrisul de pe o carte sau de pe o sticla). In cadrele de apropiere poti chiar observa porii de pe fetele actorilor si cele mai subtile modificari in mimica fetei.

Prezentata intr-un format 2.40:1, imaginea are un contrast foarte bun si poti vedea clar si elementele aflate la distanta, in spatele scenei pe care se face focus. Per total, culorile sunt mai putin intense decat ar fi in realitate, dar acesta un fapt intentionat, pentru ca reflecta atitudinea personajului, viziunea lui despre lumea stearsa. Totusi, culorile principale sunt clare, iar negrul este adanc, ceea ce duce la umbre si detalii foarte bune, chiar si in scenele intunecate.

Audio

Coloana sonora este cea care iese in evidenta in sistemul DTS-HD MA de configuratie 5.1 de pe acest Blu-ray. Versiunea americana vine si cu 7.1, dar se pare ca diferentele sunt minore, asa ca ne putem multumi cu ce primim in Romania.

Nici sunetele ambientale nu sunt neglijate, acestea circuland fluid intre boxele unui sistem. Sunetele obisnuite, precum cel al traficului dintr-un oras, sunt subtile si ajuta la crearea atmosferei. Momentele in care sunetul este cel mai sensibil sunt cele de actiune, mai ales din ultima parte a filmului. La partea de voce blu-ray-ul nu dezamageste. Vocile sunt prioritizate si auzi foarte clar ce se vorbeste.

Elemente speciale

  • Inside the Man (HD, 11 min) — Interviuri cu actorii si echipa despre poveste, protagonist si tema filmului
  • Behavioral Science (HD, 8 min) — Un clip care il are in prim plan pe Dr. Laure Stephens vorbind despre modul in care a participat la productia acestui film si cateva interviuri cu producatorii despre pregatirea pentru film
  • The Accountant in Action (HD, 7 min) — Un clip care ne arata cum s-au pregatit pentru scenele de actiune si ce exercitii fizice si cascadorii au trebuit exersate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *