The Accountant sau Cand Batman devine contabil

The AccountantLa 2 luni de la ultima sa aparitie, Batman se intoarce pe ecrane sau…? The Accountant: Cifre periculoase este un crime action thriller cu Ben Affleck in rol principal (deci.. Batman) si regizat de Gavin O’Connor (Warrior), care ne arata, din nou, ca Affleck a fost ales perfect pentru rolul Cavalerului Intunecat, ne mai prezinta si un sneak peak la J.K Simmons ca Gordon, dar care demonstreaza ceva grav: unii oameni chiar au ceva cu Warner Bros, nu doar cu DC, ci cu intregul studio. Recent lansatul Jack Reacher 2 este un film de actiune cu mult mai slab (confirmat de critici) si, totusi, The Accountat este trantit de toti peretii de aceiasi oameni. Oare nu am vazut acelasi film?

Christian Wolff (Affleck) este un matematician care se intelege mai bine cu cifrele decat cu oamenii. Avand drept acoperire biroul sau de contabil autorizat dintr-un micut orasel, Wolff tine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizatii criminale din lume. In momentul in care Ray King (J.K. Simmons), cel care conduce Divizia de Aplicare a Legii Penale din cadrul Trezoreriei Americane, ajunge pe urmele lui, Christian accepta oferta unui client legitim: o companie de robotica de ultima generatie, unde un functionar economic (Anna Kendrick) a descoperit o discrepanta in bilant in valoare de milioane de dolari. Dar pe masura ce acesta dezleaga falsurile din registre, tot mai multe persoane incep sa moara.

accountant

Povestea e relativ simpla, dar te surprinde de multe ori, in sensul bun. Schimbari de situatie la care nu te astepti sau chiar directii cliseice folosite bine. Are cateva momente prea lente si unele explicatii cam exagerate, dar dozele de actiune eclipseaza micile scapari. Gavin O’Connor ne arata ca poate fi un bun regizor de action thriller si sper ca va continua sa faca o treaba buna, pentru ca in afara de Warrior nu prea a avut succes.

Accountant

Ajungem la actorii din The Accountant, care, culmea, au fost cei mai criticati. Ben Affleck este excelent in rolul sau. Fizic, este tot Batman si e de inteles, dar, in afara scenelor de actiune, este cu totul altfel. Fiind bolnav de autism, Wolff este uneori amuzant prin reactiile sale seci sau naive, insa aerul de inteligenta este mereu acolo, iar Affleck ne accountantarata asta foarte bine. Anna Kendrick a fost lovita de toti peretii de critici, in timp ce fanii DC o vor ca urmatorul Robin (de ce??). Da, Anna este cunoscuta pentru comedii romantice si musicaluri, dar rolul ei din The Accountat nu ii cere sa faca altceva. A nu se intelege ca e un rol slab, ba dimpotriva, isi face treaba foarte bine. Dana este o femeie inteligenta, naiva si draguta, iar actrita ne arata exact asta. J.K. Simmons nu apare atat de mult incat sa putem vorbi de o anume performanta, dar rolul sau de fost agent si actual director al Trezoreriei ne arata putin din comisarul Gordon, in special cand se intalneste si vorbeste cu al nostru “contabil”. De mentionat ar mai fi Jon Bernthal (Punisher) intr-un rol la fel de brutal ca in Daredevil.

accountantUnde exceleaza The Accountant este actiunea. Chiar daca drama, thrillerul si chiar comedia sunt prezente, filmul ramane unul de actiune si ne ofera tot ce avem nevoie. Bataie a la Batman, impuscaturi, infiltrari, tot tacamul. La capitolul efecte, totul este mai mult practic, deci primeste si aici o lauda. Nici coloana sonora nu e de ignorat, chiar daca specifica unui film de actiune, iar pentru asta ii multumim lui Mark Isham

Per total, The Accountant: Cifre periculoase este un crime drama bun, un film de actiune cu mult peste altele aparute anul acesta, entertaining si amuzant uneori, dar si brutal atunci cand e nevoie. Un must-see pentru oricine vrea un film de actiune antrenant, pentru fanii lui Affleck si pentru fanii lui Batman.

P.S. In afara de comparatia evidenta cu Batman, fiti putin atenti, caci veti mai observa doua referinte importante la universul DC (Solomon Grundy si Action Comics #1).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *