8 lucruri despre Ocean’s 8

Ocean's 8Nostalgia contraataca! Ocean’s 8 a ajuns in cinematografe! La 11 ani dupa ultimul film cu gasca lui Danny Ocean, Hollywood s-a hotarat sa mai puna un vagon la trenul nostalgiei si a scos un nou film din seria Ocean. Si pentru ca, pe langa nostalgie, mai e la mare moda si feminismul si #metoo, toti membrii gastii de hoti sunt femei. Se stie oricum ca femeile nu fura doar inimi si priviri, ci si diamante si bijuterii (hahaha). 

Povestea e simpla. Debbie Ocean (Sandra Bullock), sora lui Danny, iese din puscarie cu planul unei spargeri de zile mari. Vrea sa isi stranga gasca, in frunte cu Lou (Cate Blanchett) si sa fure un colier Cartier tocmai de la Gala Metropolitan Museum, cea mai cea gala din New York. Mare parte din film este dedicata pregatirii jafului si adunarii celor 8 hoate care sa duca planul la capat, asa ca mai multe nu voi spune. Sa trecem totusi la cele 8 lucruri care se remarca in filmul asta, si bune si rele. 

Ocean

  • Cele 8 actrite fac tot filmul, iar dintre toate se remarca Cate si, culmea, Rihanna.  Dupa atatea drame si filme de Oscar e superb sa o vezi pe Blanchett intr-un rol in care se distreaza maxim, ceea ce face personajul mai placut. Iar cantareata devenita actrita a primit un rol destul de mic, dar foarte amuzant, o hackerita sarcastica mereu fumata. Altfel, Helena Bonham Carter are acelasi rol de nebuna excentrica, dar potrivit aici, Anne Hathaway e frumoasa ca de obicei, iar celelalte actrite mai putin cunoscute isi fac fiecare treaba. Surprinzator, Sandra Bullock, care joaca personajul central, este cea mai plictisitoare.
  • De partea actorilor barbati avem 2 care se remarca. Richard Armitage este “antagonistu”. Personajul sau, Claude, e vinovat de arestarea lui Debbie Ocean, deci ea vrea sa se razbune pe el. Un fel de “Thorin gets roasted” e intreaga sa poveste aici. Celalalt reprezentant al sexului masculin este James Corden, britanicul ala amuzant si simpatic, care nu se potriveste deloc in filmul asta, dar o sa vedeti de ce. Bine ca nu apare prea mult.
  • Pentru ca este un heist movie, avem parte de multe scene cu pregatirea jafului si, trebuie sa recunosc ca primele 2 acte ale filmului sunt chiar bune. Problema apare spre final, odata cu jaful in sine, pentru ca niciodata nu e nimeni in pericol. Mizele nu exista. Da, vor sa dea un jaf la ea mai importanta gala din New York, dar nici o secunda nu le e amenintat planul, totul merge struna si nu exista conflict. Asta cred ca e cel mai slab punct al filmului.Ocean
  • Pe de alta parte, filmul are extrem de evidenta o latura feminista. Girl Power, #MeToo, chestii de genul. De fapt, intregul film este construit pe acest schelet si apreciez ca nu se spune prea explicit asta, pentru ca e de la sine inteles ca publicul tinta principal sunt femeile, nicidecum fanii mai vechi ai seriei. Este o singura scena scurta in care Debbie refuza CATEGORIC sa ia barbati in echipa si cam acela e maximul de feminism.
  • Muzica este foarte buna. Daniel Pemberton (Molly’s Game, King Arthur: Legenda sabiei) isi readuna fortele din Man from U.N.C.L.E. si produce un soundtrack asemanator, vibrant, energic si plin de voie buna, as putea spune. Perfect pentru un heist movie.
  • Chiar daca nu e prea dedicat fanilor seriei Ocean, filmul are destule easter eggs si pentru acestia. De la discutii despre Danny Ocean, la poze cu George Clooney si personaje din trilogia originala. Deci fiti cu ochii pe ecrane, mai ales daca sunteti fani.
  • Asa cum spuneam si mai sus, este evident ca filmul e facut de dragul nostalgiei, dar ar fi putut functiona foarte bine fara sa se numeasca Ocean’s 8 sau sa aiba vreo legatura cu trilogia originala. In afara de cateva nume si hinturile de care spuneam mai devreme, nu exista nici o legatura cu restul filmelor si nici nu dezvolta cumva mitologia sau universul respectiva. De fapt, ar putea, dar totul tine de cat de dispus ar fi George Clooney sa se intoarca in rolul lui Danny (si cu destui bani sigur poate fi convins).
  • Si pentru ca trebuie sa existe si un punct 8, sa fie poezia frumoasa, va las cu un citat din film: “A Him gets noticed, a Her gets ignored. And for once, we’d like to be ignored.”

Ocean

Per total, Ocean’s 8 este un film ok, light, fun si antrenant, dedicat mai ales femeilor, dar care poate fi gustat si de catre fanii seriei sau fanii genului heist in general. Cu siguranta ne putem astepta la un sequel in viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *