The other side of the wind – ultimul film al lui Orson Welles

The other side of the windLa 40 de ani de la inceputul productiei, The other side of the wind, filmul netereminat al legendarului regizor va putea fi vazut la Festivalul de Film de la Venetia, iar apoi pe Netflix.

In 1970, legendarul Orson Welles (Citizen Kane) a inceput sa lucreze la ultimul sau film, din a carui distributie faceau parte John Huston, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg si Oja Kodar, partenera lui Welles. Din cauza problemelor financiare, productia s-a intins pe parcursul mai multor ani, iar filmul a devenit cunoscut fara a fi finalizat sau lansat. Materialele realizate la acea vreme au fost depozitate intr-un spatiu din Paris pana in primavara anului 2017, cand producatorii Frank Marshall (care a lucrat impreuna cu Welles la acest film) si Filip Jan Rymsza si-au unit fortele pentru a finaliza filmul la 40 de ani de la inceputul filmarilor.

The Other Side Of The Wind

Din echipa care a transformat viziunea lui Orson Welles in realitate au mai facut parte Michel Legrand (castigator al Premiului Oscar) si Bob Murawski. Filmul spune povestea regizorului J. “Jake” Hannaford (Huston), care se intoarce in L.A. dupa o lunga perioada in Europa si care isi propune sa lanseze filmul revenirii sale. The other side of the wind este testamentul artistic al legendarului Orson Welles, un maestru incontestabil, dar si un film care cucereste prin faptul ca reda o era fascinanta a cinematografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *