Special: Mad Max Day Out

Weekendul 8-10 mai a fost un weekend de vis pentru orice geek. Am avut parte de East European Comic Con, dar si de o zi speciala dedicata filmului Mad Max: Drumul Furiei, la un eveniment organizat de Freeman Entertainment.

Mad Max

Masini, motoare, adrenalina, muzica rock si voie buna, am avut parte de toate la acest eveniment. Iesirea a avut loc la Top Cross TCS in Ciolpani, unde pilotii ne-au primit cu bratele deschise si motoarele pornite, gata sa ne arate ce inseamna sa mergi prin noroaie (si praf, dar mai putin). Am vazut expertii facand trucuri cu motocicletele si infruntand natura cu masinile de teren, am condus, am fost co-piloti si intr-o anume masura, am intrat in lumea lui Mad Max.

Mad Max

Deja au inceput sa apara pe net recenzii pentru Mad Max: Drumul Furiei si este extrem de bine apreciat de criticii din afara, primind note maxime si laude:

  • “Thirty years have passed since our last visit to George Miller’s sun-scorched post-apocalyptic wasteland, and yet “worth the wait” still seems a puny response to the two hours of ferocious, unfettered B-movie bliss offered by Mad Max: Fury Road.” – Variety
  • “In the same way that the original 1979 Mad Max was the Citizen Kane of gut-bucket Australian exploitation cinema, Mad Max: Fury Road may well be the Götterdämerung of drive-in movies.” – The Wrap
  • “This madly entertaining new action extravaganza energetically kicks more ass, as well as all other parts of the anatomy, than any film ever made by a 70-year-old – and does so far more skillfully than those turned out by most young turks half his age.” – Hollywood Reporter

Daca marile reviste si site-uri de specialitate il considera o capodopera este clar ca trebuie sa mergeti sa vedeti acest film. Un film Warner Bros. Pictures, actiunea post-apocaliptica Mad Max: Drumul Furiei ajunge pe marile ecrane din tara incepand cu 15 mai, in 2D, 3D, 4Dx si IMAX 3D, distribuit de Freeman Entertainment.

Sinopsis

Mad MaxCreatorul legendarei francize Mad Max, George Miller ocupa din nou scaunul regizoral si aduce, din mai, pe marile ecrane Mad Max: Drumul Furiei, o noua incursiune in universul exploziv al lui Max Rockatansky. Urmarit de un trecut turbulent, Mad Max prefera sa calatoresca de unul singur si sa nu isi faca prieteni. In ciuda convingerilor sale, se alatura unui grup de supravietuitori ai desertului, condusi de implacabila luptatoare Imperator Furiosa. Acestia sunt vanati permanent si atacati de tiranul Immortan Joe care ii suspecteaza ca i-au furat cele mai de pret posesii.    In Mad Max: Drumul Furiei, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpreteaza rolul principal, iar din distributie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman si Rosie Huntington-Whiteley. 

Mad Facts

George Miller si-a imaginat mereu ca Mad Max: Drumul Furiei sa fie o cursa care-ti taie respiratia de la inceput si pe toata durata filmului. „Imi place sa cred ca filmele de actiune sunt un fel de muzica vizuala, iar Drumul Furiei este situat undeva intre un concert rock si opera. Imi doresc sa arunc publicul din scaunele de cinema intr-o cursa nebuna, de-a lungul careia vor descoperi personajele si povestea filmului. ”, declara Miller.

Mad MaxPentru Miller, nebunia a inceput acum multi ani. La sfarsitul anilor 1970, tocmai terminase facultatea de medicina cand, indragostit de filmele de actiune si urmariri, s-a hotarat sa redescopere de unul singur limbajul vizual pur al acestora. Inspirat de propria-i experienta in sala de urgente, a conceput povestea unui personaj solitar intr-o lume brutala in care societatea a disparut, iar drumurile sunt strabatute de bande de teroristi psihopati. „Una dintre ideile dupa care s-a ghidat cel de-al patrulea film Mad Max, a fost conceptul lui Alfred Hitchcock de a face filme care pot fi vazute si intelese oriunde in lume fara sa fie nevoie de subtitrare”, marturiseste George Miller. Au trecut 45 de ani de la sfarsitul lumii, asa cum o stim. Nu mai exista legi, ierarhii, apa sau mila.

In Mad Max: Drumul Furiei civilizatia este doar o amintire pentru cativa. De marile industrii si economii ale lumii s-a ales praful, iar orasele au fost sterse de pe fata pamantului in falsele razboaie pentru apa si petrol, mancarea este aproape inexistenta, iar aerul este toxic. Max Rockatansky a fost pentru prima data introdus in filmul original al lui Miller din 1979, insa succesul acestui personaj l-a luat prin surprindere chiar si pe creatorul sau. Inca de la primul cadru Mad Max: Drumul Furiei a fost pentru Miller o naratiune vizuala. Decat sa scriu un scenariu traditional, regizorul l-a contactat pe Brendan McCarthy, un autor de benzi desenate, animator si artist, care timp de ani buni i-a trimis mostre ale proiectelor sale. Ceea ce a inceput ca o colaborare de arta conceptuala a ajuns la un cu totul alt nivel, in momentul in care Miller l-a rugat pe McCarthy sa contribuie la scrierea scenariului alaturi de el.

Alti doi artisti s-au alaturat proiectului pentru a da viata imaginatiei lui Miller si McCarthy, intr-o versiune complet artistica. Dupa aproape un an, intreaga echipa de creatie aproape ca a tapetat studioul lui Miller cu 3.500 de panouri cu story boarduri –  primul draft al vizualului pentru Mad Max: Fury Road.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *