Review: O tipa dezastru

o tipa dezastruO noua comedie cu Amy Schumer se lanseaza in acest weekend in cinematografe, O tipa dezastru. Contrar asteptarilor tuturor, nu este aceeasi comedie romantica vazuta de 1000 de ori in ultimii ani, ci o “parodie” a cliseelor abuzate in acest gen de filme, cu glumite mai mult sau mai putin deocheate, un personaj central total diferit de “printesele la ananghie” si o poveste foarte bine inchegata.

O tipa dezastru, comedia regizata de Judd Apatow o are in centrul atentiei pe Amy (Amy Schumer), o tanara care a invatat inca din copilarie, de la tatal ei, ca monogamia nu e realistica. In ciuda unei cariere promitatoare  ca redactor la o revista de scandal si a unei vieti amoroase lipsita de responsabilitati, Amy isi doreste mai mult, chiar daca nu realizeaza asta. In timp ce ii ia un interviu unui doctor de succes pentru sportivi, Aaron Conners (Bill Hader), realizeaza ca, pentru prima oara, chiar se indragosteste, iar Amy incepe sa se gandeasca daca e timpul sa renunte la filosofia tatalui ei. Dupa cum spuneam, povestea nu urmeaza chiar cursul obisnuit al comediilor romantice si avem parte de cateva twist-uri, unele predictibile, altele nu. Un alt aspect ce deosebeste O tipa dezastru de alte filme de acest gen, este si stilul de comedie, mai perversa, mai vulgara, care, culmea, se potriveste de minune povestii si personajului principal.

Amy Schumer este o actrita mai putin cunoscuta, dar care iese incet, incet la iveala si pare ca genul acesta de filme ii prieste (si are si ceva premii si nominalizari la activ, castigate in ultimii 2 ani, printre care un Peabody Award si un Critic’s Choice TV Award). Amy o joaca pe Amy, o tipa descrisa de sefa ei: “You’re clever but you’re not too brainy. You’re prettyish but you’re not too gorgeous. You’re approachable.” Amuzanta, distractiva, plina de glume deocheate bune pentru orice ocazie, Amy este potrivita pentru acest rol. Desi nu e la fel de amuzant ca Amy, Bill Hader reuseste sa creeze un personaj credibil din dr. Conners, un tip destept, putin timid, dar prieten cu cei mai cunoscuti sportivi din lumea actuala, printre care si… LeBron James, care isi joaca propriul rol in acest film. Ce e de apreciat este ca acest non-actor fura aproape toate scenele in care e prezent, prin personalitatea lui vesela si serioasa si dinamismul sau. O alta aparite notabila, dar greu de recunoscut, este Tilda Swinton, ce o joaca pe sefa lui Amy. De mentionat mai sunt: John Cena (foarte amuzant), Matthew Broderick (intr-un cameo amuzant) si Ezra Miller (care sper sa dovedeasca mai mult, pentru inca mi-e teama cu el ca Flash, mai ales dupa rolul sau din O tipa dezastru). 

o tipa dezastru

Referintele pop-culture se gasesc din plin in acest film (Nunta Rosie din Game of Thrones), iar muzica, desi nu iese in evidenta prin ceva deosebit, readuce in atentie o melodie veche, “Uptown Girl”, cu un rol destul de important in poveste.

Per total, O tipa dezastru este mai mult decat pare la prima vedere si merita vazut. Eu ii dau nota 8 si va recomand aceasta comedie romantica iesita din tipare, cu mult umor bun, cameo-uri inteligent si referinte la alte productii preferate de publicul actual. Filmul intra in cinematografe din 24 iulie, distribuit de Ro Image.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *