News: Au inceput filmarile la prima miniserie HBO Europe realizata in Romania

Valea Muta este un thriller incitant, vazut prin ochii a doi adolescenti a caror intalnire clandestina se transforma intr-un cosmar. Seara celor doi este intrerupta in mod dramatic de o crima la care sunt martori fara voie.

Valea Muta

Regia productiei HBO Europe este semnata de Marian Crisan. In 2008, Marian Crisan castiga cu Megatron trofeul Palme D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Debuteaza in lungmetraj cu productia Morgen cu care castiga Premiul Special al Juriului si Premiul Ecumenic la Festivalul International de Film de la Locarno si Premiul de regie la Wiesbaden. In 2012, al doilea lungmetraj, Rocker, are premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film de la San Sebastian. Cel mai recent film al sau, Orizont, a avut premiera in 2015 la Tallin Black Nights Film Festival si s-a bucurat de aprecierea publicatiilor si criticii internationale.

Echipa HBO care a realizat si va produce miniseria Valea Muta este formata din: Johnathan Young si Steve Matthews, producatori executivi HBO Europe, Andra Radu, producator creativ HBO Romania si Alina David, producator HBO Romania. Imaginea filmului este semnata de Tudor Mircea, cu care Crisan a colaborat si la Megatron, Morgen si Rocker, iar casa de productie a miniseriei este Castel Film, reprezentata de Bogdan Moncea.

Noua productie HBO Europe va avea patru episoade si este o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness. Cristian Barna semneaza scenariul miniseriei Valea Muta. Incepand de astazi, timp de 48 de zile, actorii, regizorii si echipa de productie se vor afla pe platourile de filmare pentru a realiza noua productie originala HBO Europe, Valea Muta. Filmarile vor avea loc in mai multe localitati din tara, printre care: Brasov, Cheia si Bucuresti. Premiera productiei este programata pentru finele anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *